AcasăSPORTRoland Garros şi-a aflat campioana după finala dintre Iga Swiatek şi Sofia...

Roland Garros şi-a aflat campioana după finala dintre Iga Swiatek şi Sofia Kenin

Iga SwiatekRoland Garros şi-a ales campioana după finala dintre Iga Swiatek şi Sofia Kenin

Iga Swiatek, poloneza de 19 ani care a eliminat-o pe Simona Halep de la Roland Garros, este noua campioană a turneului pe zgură, după ce s-a impus în finală în faţa Sofiei Kenin (21 de ani, 6 WTA).

Astfel, Iga Swiatek este campioana turneului de la Roland Garros 2020, după ce a dominat-o în ultimul act pe Sofia Kenin, a patra favorită a competiției!!! Iga a jucat grozav și s-a impus cu 6-4, 6-1, scriind istorie pentru tenisul din țara sa. Swiatek a devenit sâmbătă prima poloneză care cucerește un trofeu de Grand Slam!

Iga Swiatek urcă de pe locul 54 până pe locul 17 în clasamentul WTA, cu 2960 de puncte. Sportiva din Polonia a încasat și un cec în valoare de 1,6 milioane de euro. Din punct de vedere financiar a dat lovitura și Kenin, care va primi 850.500 de euro. Sportiva din Statele Unite ale Americii va ocupa locul 4 în clasament începând de luni.

Ce a spus Swiatek după ce a câştigat Roland Garros?

Am vrut să joc agresiv, nu știu ce a făcut diferența, am câștigat titlul și asta e ceea ce contează”, spunea Swiatek la puține minute de la încheierea finalei. Pentru prima dată vizibil emoționată, cu vocea tremurând, cuvintele venind mai greu și pe sărite, conform gsp.ro. „Scuzați-mă, mi-e greu să-mi adun gândurile„, a continuat, întrebată fiind de Marion Bartoli despre influența tatălui, fost canotor olimpic.

author avatar
Andrei Ștefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger