AcasăSPORTRoland Garros pierde 2 milioane pe zi din cauza ploii!

Roland Garros pierde 2 milioane pe zi din cauza ploii!

Ploaia a dat peste cap tot calendarul din tenisul profesionist

Cand spui Roland Garros, imediat te gandesti la mult soare si tenis de cea mai buna calitate. Din pacate, editia din 2016 nu are parte de asa ceva, iar pretul platit pentru acest turneu ratat este unul colosal.

Ploaia a dat peste cap tot calendarul din tenisul profesionist

Pentru prima data in ultimii 16 ani, la Roland Garros nu s-a niciun meci de tenis o zi intreaga! „Lunea neagra”, a titrat presa din Hexagon, dezamagita ca pe 30 mai la Paris a plouat cu galeata. Nici ieri lucrurile nu au diferit cu mult, in sensul ca intalnirea Simona Halep – Samantha Stosur s-a reluat doar pentru cateva game-uri (scorul este 7-6, 3-2 pentru australianca).

O noua zi de ploaie, inca o intrerupere si deja incep calculele legate de pierderi. Director al turneului, fostul jucator francez Guy Forget spune ca doar pentru ziua de luni exista o gaura de doua milioane de euro! Mare parte din acesti bani reprezinta platile facute fanilor care apucasera sa isi cumpere bilete pentru meciurile de la Roland Garros; restul sumei inseamna comertul desfasurat in complexul parizian si chiria spatiilor de la Roland Garros. „Din fericire, aceste pierderi de doua milioane de euro cad pe plan secundar, deoarece avem destul profit ca sa le absorbim”, afirma Guy Forget, care crede ca „alta este marea frustrare. Dam impresia ca, in Franta, ca sa faci lucrurile sa se miste, ai nevoie de astfel de evenimente”. Aluzia este evidenta, Roland Garros are nevoie de acoperisuri retractabile macar la principalele terenuri din complex. Insa aceasta schimbare nu se va intampla mai devreme de 2020, conform autoritatilor locale.

Haos in turism

Pierderi la Roland Garros, pierderi in tot Parisul, se poate spune. Este haos la agentiile de turism care au oferit pachete complete in aceasta perioada. Cazarile la hoteluri s-au dat peste cap, de rezervari nici nu mai poate fi vorba, iar companiile de transport aerian abia mai fac fata cererilor de schimbare a biletelor.

Si toate astea se intampla cu numai 10 zile pana la startul Campionatului European de fotbal, cu meciul de deschidere (Franta – Romania) programat la Paris.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger