AcasăSPORTRoger Federer, profil de monedă

Roger Federer, profil de monedă

Monetăria naţională elveţiană (Swissmint) va lansa monede de aur şi argint cu efigia supercampionului din Basel, o recunoaştere a faimei de care se bucură tenismenul în ţara sa natală.

O primă monedă omagială de 20 de franci, cu chipul jucătorului, va fi emisă pe 23 ianuarie, urmând să fie produse în total 55.000 de piese, chiar dacă prevânzarea acestor monede a început încă de luni şi va dura până pe 19 decembrie. A doua monedă, cea de aur, cu o valoare de 50 de franci, va fi lansată la o dată încă nespecificată, în luna mai a anului viitor, conform unui comunicat dat publicităţii de Swissmint.
Monetăria a precizat că imortalizarea lui Federer pe francii elveţieni nu se datorează doar succeselor sale sportive, ci şi angajamentului său social, în special prin intermediul fundaţiei sale de ajutorare a copiilor, în calitate de ambasador al UNICEF. Mulţumesc Elveţiei şi Swissmint pentru acest privilegiu incredibil, a postat pe Twitter Roger Federer care are un record inegalabil de 20 de victorii de Grand Slam, “ceea ce probabil îl face cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile”, spune guvernul elveţian.

author avatar
Andrei Coman