AcasăSPORTRiver Plate a retrogradat pentru prima data in istorie – VIDEO

River Plate a retrogradat pentru prima data in istorie – VIDEO

Clubul River Plate, unul dintre cele mai galonate din lume, a retrogradat in Liga a doua din Argentina, pentru prima data de la infiintarea in 1901.

River Plate, formatia cu cele mai multe titluri de campioana a Argentinei, 33, a retrogradat in Liga a doua, dupa ce a pierdut barajul cu Belgrano. Dupa 0-2 in deplasare, River a obtinut doar un 1-1 pe teren propriu si a retrogradat pentru prima data in istoria de 110 ani a clubului.

„Milionarii” iau drumul Ligii a doua la doar trei ani dupa ce si-au trecut in cont ultimul titlu de campioana, in 2008. River mai are in palmares doua Cupe Libertadores si o Cupa Intercontinentala, cea castigata impotriva Stelei, in 1986.

Meciul retur cu Belgrano a fost intrerupt de fanii lui River in minutul 90, dupa ce era evident ca formatia gazda nu mai poate intoarce soarta disputei. Desi au fost repartizati 2.200 de reprezentanti ai fortelor de ordine la meci, fanii lui River si-au huiduit favoritii si au fost la un pas sa-i linseze. Suporterii lui River au aruncat cu diferite obiecte pe teren si s-au dat in stamba in afara arenei. Reprezentantii fortelor de ordine au avut nevoie de tunuri cu apa si circa trei ore pentru a restabili ordinea.

[youtube]XnHg_ISmAhI[/youtube]

Cel putin 25 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Presedintele clubului River, Daniel Passarella, a anuntat deja ca va ramane alaturi de echipa si va face tot posibilul pentru a o revitaliza, desi a fost unul dintre cei mai huiduiti oameni de la finalul partidei. Singurul jucator aplaudat de fani a fost veteranul Matias Almeyda (37 de ani, fotbalist format la gruparea din Buenos Aires).

[youtube]2F8CToLv6Ko[/youtube]

Daca la River a fost inmormantare, intr-un alt cartier din Buenos Aires a fost sarbatoare, fanii lui Boca Juniors primind cu urale retrogradarea marii rivale.

In ciuda rezultatelor dezastruoase, conducatorii lui River se pregatesc sa trimita spre Europa cativa dintre cei mai buni jucatori. Cei mai curtati fotbalisti sunt decarul Erik Lamela (19 ani, cinci goluri in 34 de meciuri jucate pentru River si o selectie in nationala mare a Argentinei) si atacantul Rogelio Funes Mori (20 de ani, noua goluri in 40 de meciuri jucate pentru River).

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger