AcasăRecomandariRinat Ahmetov isi ameninta jucatorii: Cei sase vor avea de suferit!

Rinat Ahmetov isi ameninta jucatorii: Cei sase vor avea de suferit!

Patronul clubului Sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, a luat atitudine in scandalul provocat de cei sase fotbalisti care au refuzat sa revina in Ucraina cu echipa pregatita de Mircea Lucescu, dupa cantonamentul din Franta.

Cum era si de asteptat, miliardarul ucrainean le-a reamintit „razvratitilor” ca ei sunt cei care au de pierdut din aceasta poveste, nicidecum gruparea Sahtior. In ceea ce-l priveste pe Lucescu, Ahmetov a declarat agentiei „R-Sport” ca nu a avut niciun fel de problema cu tehnicianul roman. „Este adevarat ca sase jucatori nu au revenit in tara dupa cantonamentul din Franta, adica Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra si Ismaily. Nu exclud varianta ca acestia sa revina la echipa imediat, unii dintre ei chiar pana diseara (n.n. – ieri seara). Fotbalistii trebuie sa inteleaga ca au contracte pe care sunt obligati sa le respecte. Cred ca, daca nu vin, ei vor fi primii care vor avea de suferit! Fiecare are o clauza de reziliere, cifrata la zeci de milioane de euro. Daca vrea cineva sa reduca suma cu un milion, o astfel de decizie este dreptul nostrum exclusiv. Sper ca logica si sufletul vor fi mai puternice decat o intelegere gresita a situatiei si ca jucatorii nu se vor lasa prada tentatiei si fricii (…) Mircea Lucescu? Nu a existat nicio problema cu el. Avem o relatie foarte buna. Este in locul sau si a facut multe pentru ca Sahtior sa faca un pas inainte. Sunt sigur ca va face in continuare mult bine clubului nostru”, a spus Rinat Ahmetov, care este pregatit sa le garanteze securitatea tuturor strainilor din lotul Sahtiorului: „Nu au de ce sa se teama. Suntem pregatiti sa le garantam siguranta. Nu ne vom asuma riscuri si oricum nu vom duce fotbalistii in locuri periculoase”.
Referitor la startul de campionat, Ahmetov sustine ca Sahtior se va supune oricarei decizii luate de Federatia Ucraineana de Fotbal, chiar daca aceasta prevede interdictia de a evolua la Donetk, pe arena „Donbass”: „Vom juca unde ni se va permite… Noi am vrea la Harkov. Decizia cu privire la campionat este luata de Federatie. Prin prestatiile nostre, vom face apel la pace si vom incerca sa le aducem bucurie fanilor nostri. Desi nu vom mai fi la capacitate maxima la Supercupa, impotriva echipei Dinamo Kiev, jucatorii nostri vor face tot ce vor putea pentru a-si pune adversarii in dificultate. Poate toata lumea crede ca va fi un meci usor pentru Dinamo, dar nu va fi usor. Iar in viitor Sahtior nu va deveni mai slaba, o vom face mai puternica. Jucam pentru suporteri si pentru pace”.

Lucescu: „Jucatorii au fost furati!”

Mircea Lucescu nu crede in coincidente si pune „dezertarea” brazilienilor pe seama unor oferte primite de jucatori prin intermediul impresarilor. De altfel, tocmai pe acestia din urma ii acuza „Il Luce” de „rapire”! „Jucatorii au fost furati! Exista un impresar si el a convins unii fotbalisti sa nu se mai intoarca in Ucraina. Nu este legal ce fac, dar ei tot spera ca se pot folosi de aceasta situatie ca sa isi puna la punct finantele. Fotbalistii sunt sub contract cu Sahtior si, daca nu revin, doi ani vor fi suspendati! Frica pe care o invoca e doar un pretext, ceilalti cum de s-au intors in Ucraina?!”, a replica Mircea Lucescu.

Speriati de atentate teroriste

Teama jucatorilor sud-americani este pricinuita de accidentul produs joi, cand un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur si avea la bord 298 de persoane. Nu au existat supravietuitori!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger