AcasăSPORTRevoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!

Revoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!

S-a scris o nouă filă de istorie în fotbal. Luni, 6 mai, centralul Jarred Gillett a purtat o cameră în timpul meciului Crystal Palace – Manchester United, din Premier League. Camera a fost montată pe capul arbitrului, aceasta fiind prima dată când un oficial folosește așa ceva într-un meci profesionist.

Totul s-a întâmplat în scop educativ, ambele echipe fiind de acord cu acest nou detaliu, care anterior a fost aprobat de Football Association Board, Professional Game Match Officials Limited și P.L.

Imaginile înregistrate pe camera de luat vederi purtată de arbitru nu au schimbat cu nimic transmisiunea în direct a partidei. Cadrele înregistrate vor apărea într-un program scurt menit să ofere mai multe informații și educație despre cerințele arbitrajului.

Deși este pentru prima dată când un arbitru filmează un meci profesionist din Premier League, acest concept inventat pentru a oferi fanilor o perspectivă unică nu este unul nou. Astfel, în timpul unui amical între Chelsea și Brighton (4-3, în Philadelphia, SUA), disputat în iulie 2023, „centralul” Rob Jones a purtat o cameră montată pe piept.

O astfel de cameră a fost folosită și în confruntarea dintre Arsenal și MLS All-Stars, tot în perioada de pregătire de vara trecută, iar clipuri din meci au fost rapid încărcate online, stârnind interesul fanilor care au putut vedea pentru prima dată meciul din perspectiva arbitrului de centru.

author avatar
Mihail Ioan
220 afisari

1 COMENTARIU

  1. mishto
    -cat sa vezi si cand scuipa albitru cu zaduh
    pt. ca nu are „conditie fizica”
    droguletz la bord.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger