AcasăSPORTRejucati partida! In Anglia, s-a putut!

Rejucati partida! In Anglia, s-a putut!

Gest rusinos facut de echipa lui Arpad Paszkany: CFR, fosta KVSC, a ajuns in semifinale dupa un gol marcat de Tade intr-o faza in care clujenii au dovedit lipsa de fair-play.

Golul de 3-3, precedat de un gest lipsit de fair play al clujenilor

Era minutul 88 (scor 3-2) cand fotbalistii Mioveniului au trimis mingea in aut de margine pentru ca un coleg de-al lor sa primeasca ingrijiri medicale. La repunere, KVSC-istii au continuat faza si n-au returnat balonul gazdelor, asa cum impune legea nescrisa a fair-play-ului. Tade a inscris cel mai lejer gol posibil, dar cu siguranta si cel mai rusinos din intreaga sa cariera. Joi, conducerea CS Mioveni i-a cerut presedintelui FRF, Razvan Burleanu, rejucarea partidei, in spiritul fair-play-ului pe care il promoveaza atat Federatia, cat si sponsorul Timisoreana: „Asa cum va stim, un om drept si plin de fair-play, asa cum ne-ati spus de cand ati preluat conducerea FRF, va doriti ca in fotbalul din Romania sa domine spiritul de lupta cinstita si nu hotiile sau magariile. Consideram ca dumneavoastra, prin votul incredintat de cluburile din tara, puteti sa dati un exemplu si sa propuneti celor doua echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord sa disputam meciul oricand, la orice ora si la orice zi, fie ca ea este de Craciun, Revelion sau Paste. Stim ca este greu pentru cei de la CFR sa accepte acest lucru, dar ce frumos este sa ramai demn!”.

Precedentul Arsenal Londra

Un eveniment similar a avut loc cu 15 ani in urma, la un joc din Cupa Angliei, intre Arsenal Londra si Sheffield Wednesday. Trupa lui Arsene Wenger a inscris printr-o faza identica, lipsiti de fair play fiind chiar vedetele Kanu (pasa) si Overmars (marcator). Ca sa nu pateze reputatia celei mai nobile competitii din lume, managerul Wenger a propus rejucarea meciului, iar Federatia a acceptat. Tot pentru un asemenea gol, UEFA l-a suspendat un meci pe Luiz Adriano, atacantul Sahtiorului, care a dat dovada de lipsa de fair-play la o confruntare din Liga Campionilor.

Tade, protagonistul celui mai urât moment al anului 2014 în fotbalul românesc

Un astfel de semnal poate da acum si Burleanu, mai ales ca, de la o vreme, FRF tinde sa aiba o imagine din ce in ce mai murdara.

Ion Craciunescu: „Golul nu este valabil, e vina arbitrului”

Fost mare arbitru international si presedinte al CCA, Ion Craciunescu (foto) a analizat faza incriminata de CS Mioveni, iar concluzia sa este urmatoarea: „Arbitrul este vinovat, 100%. Golul nu este valabil. Jucatorul de la CFR Cluj trebuia avertizat, iar CS Mioveni trebuia sa primeasca lovitura libera indirecta. Arbitrul Istrate trebuia sa opreasca jocul pentru lipsa de respect fata de joc. Exista o prevedere de regulament in acest sens”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger