AcasăSPORTRegula 5+6 aruncă în aer Liga 1. Lovitură pentru FCSB, Rapid și...

Regula 5+6 aruncă în aer Liga 1. Lovitură pentru FCSB, Rapid și CFR Cluj!

După ce însuși președintele UEFA a lansat o săgeată în direcția sa, Răzvan Burleanu mai deschide o ușă pentru atacurile rivalilor. FRF a introdus o nouă regulă controversată, care va afecta enorm felul în care se desfășoară fotbalul în România.

În numele interesului național, de zici că vorbește Gabriel Oprea, președintele FRF a anunțat implementarea unei reguli conform căreia fiecare echipă trebuie să aibă tot timpul pe teren minimum 5 fotbaliști crescuți la academiile din țară.

Noua lege a fost aprobată în cadrul Federației marți, 30 ianuarie.

S-a aprobat «regula 5+6» care își propune să încurajeze creșterea numărului de jucători formați la nivel național, eligibili pentru echipele României, la nivelul primelor două eșaloane fotbalistice din țara noastră, precum să contribuim și la creșterea bazei de selecții.

«Regula 5+6» se aplică începând din sezonul competițional 2024/2025 pentru primele două eșaloane și presupune ca, pe durata unui joc, fiecare echipă si aibă cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din vara anului viitor, numărul acestora va crește la 6. Jucătorii care sunt formați în afara României, dar care sunt eligibili pentru naționalele autohtone, vor fi asimilați jucătorilor crescuți la nivel național”, a anunțat Răzvan Burleanu.

Și uite cum cluburile din Liga 1 au fost băgate, din nou, în malaxorul schimbărilor de noua reglementare. Haosul este pe cale să înceapă.

De pildă, în etapa a 24-a, Dorinel Munteanu, fost mare internațional, a trimis în teren împotriva Rapidului cea mai bună echipă de start pe care o avea la dispoziție. Dintre cei 11 fotbaliști care au jucat în Giulești, doar 2 au fost români. Întrebarea rămâne – Ce s-ar fi întâmplat cu Oțelul Galați dacă regula era deja în vigoare?.

Dar, haideți să ne uităm puțin la vârful clasamentului, acolo unde și un punct poate face diferența între formațiile de pe primele locuri.

FCSB – Totul depinde de Gigi Becali

Deși la momentul actual FCSB stă bine la capitolul jucători formați în România, asta nu înseamnă că toți au aceeași valoare și pot ajuta la fel echipa.

Unde mai pui că Gigi Becali nu are de gând să țină pe loc afacerea și, cel mai probabil, vedetele de la „Palat”, de exemplu Florinel Coman sau Darius Olaru, vor părăsi România cu prima ocazie, adică ofertă venită. Ar rămâne Târnovanu, Lixandru și Panțâru, că nici Adrian Șut nu mai face mulți purici prin Liga 1. Greu, foarte greu să întocmești unb prim „11” competitiv!

Rapid – Încep problemele pentru Bergodi

Nici Rapidul nu duce lipsă de jucători din România, dar această regulă dă peste cap toate calculele pe care și le-a făcut Cristiano Bergodi.

Formația din Giulești s-a întărit în ultima perioadă cu jucători excepționali, dar care sunt toți străini. Cu noua regulă, va fi extrem de dificil de alcătuit echipa de start, supervedetele Krasniqi, Burmaz sau Rahmani nefiind eligibile.

CFR Cluj – Cea mai afectată echipă

De departe, cel mai mult vor avea de suferit clujenii de la CFR.

În Gruia, situația nu este deloc favorabilă. CFR-ul este formația de pe podium cu cei mai mulți străini în lot, iar trecerea lor forțată pe bancă le va dăuna grav.

Facem experimente în Europa?

La prima vedere ideea sună bine, dar ce ne facem, de exemplu, cu meciurile din cupele europene?

Dacă echipele românești nu vor avea voie să joace în țară cu cel mai bun prim „11”, performanța din Europa va scădea drastic, unde regula „ferefistă” nu se aplică, iar străinii vor putea juca nestingheriți.

Astfel, echipele noastre care vor ajunge în cupele europene ar urma să alinieze două trupe – una pentru Liga 1, una pentru meciurile internaționale. La omogenitate s-a gândit cineva? Sau poate că nu interesează pe nimeni rezultatele din Europa…

Tensiuni în vestiare

Tot din cauza acestei noi reguli impuse de FRF, există riscul să crească incontrolabil tensiunile din vestiarele echipelor.

Unii dintre cei care acum sunt titulari vor ajunge rezerve, iar asta nu are cum să aducă decât frustrare.

Frustrare va fi și pentru jucătorii care vor alerga 90 de minute și vor fi plătiți la jumătate față de vedetele ajunse pe bancă.

author avatar
Mihail Ioan
1.569 afisari

2 COMENTARII

  1. Burleanu este anti-CFR, la fel ca majoritatea celor de la Federatie. Miticii ii urasc pe ardeleni si se tem de ei. De-asta si arbitrii fac tot ce pot sa ajute echipa interlopului Becali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger