AcasăSPORTReghecampf, sarlatan sau superantrenor?

Reghecampf, sarlatan sau superantrenor?

Suspectat de multi ca ar fi liderul mafiei pariurilor din Romania, tehnicianul Concordiei frapeaza de o etapa la alta. Reghecampf a pierdut lamentabil la Vaslui, apoi a dinamitat Rapidul, pentru ca in duelul de miercuri seara, cu Petrolul, sa castige la un scor electrizant, numai bun de pariat.

Laurentiu are sarcina de a salva Concordia de la retrogradare

Probabil, acest subiect n-ar fi avut substanta daca Mircea Sandu nu avertiza, in urma cu cateva saptamani, ca Interpolul are pe „teava” o serie de anchete privitoare la cateva meciuri din Liga 1 trucate la pariuri. Probabil, acest subiect n-ar fi fost dezbatut daca in campionatul lui Mitica nu s-ar fi produs o serie de intamplari ciudate si nu s-ar fi inregistrat cateva rezultate iesite din comun. Probabil, acest subiect ar fi fost ignorat daca nu exista numele lui Laurentiu Reghecampf, omul suspectat ca ar face parte dintr-o retea mafiota a pariurilor.

Pro si contra

Reghecampf isi felicita jucatorii la finalul partidei cu Petrolul

De fapt, ce este Laurentiu Reghecampf? Un tehnician capabil sau un sarlatan? Unii sunt de parere ca avem de-a face cu un antrenor foarte talentat, scolit in Germania, un „principal” de viitor, un tip care starneste invidia celorlalti colegi, si nu numai, prin felul in care isi desfasoara activitatea. Adeptii acestei teorii ne trimit sa rasfoim pagini ale faptelor de vitejie marca „Reghecampf”, inregistrate de acesta la Gloria Bistrita, FC Snagov si/sau Concordia Chiajna. Altii, ceva mai numerosi, considera ca fostul international, acum in varsta de 36 de ani, ar fi in realitate un maestru al meciurilor aranjate la pariuri. Si aceasta categorie, ca si prima, dispune de probe, cu mentiunea ca – exceptand episodul Germania 2005, cand sotul Anei Maria Prodan a fost retinut, fiind suspect intr-un scandalul privind manipularea rezultatelor unor meciuri din 2.Bundesliga – asupra lui Reghe nu a aparut, pana acum, nicio acuzatie oficiala.

Petrolul rateaza, Concordia marcheaza

Cert este ca viata de antrenor a lui Laurentiu Reghecamp abunda in situatii menite ori sa-l sprijine ori sa-l ingroape. Partida Petrolul – Concordia, disputata miercuri seara in Liga 1, nu va fi uitata prea curand. In minutul 84, gazdele – amenintate cu retrogradare – jucau linistite la avantajul unui 3-1. Finalul a consfiintit, insa, victoria oaspetilor, scor 4-3. A fost vorba despre o revenire spectaculoasa marca inregistrata sau scorul final s-a decis pentru un castig fabulos la pariuri? De asta data, majoritatea crede ca sclipirea lui Reghe si hazardul au jucat roluri hotaratoare. Repriza secunda de pe „Ilie Oana” a inceput cu asalt total asupra careului oaspetilor si s-a incheiat cu goluri in poarta gazdelor. „Ma bucur ca schimbarile noastre au fost inspirate”, avea sa declare Reghecampf la conferinta de presa, afirmatie acoperita de realitatea din teren: Dinu si mai ales Dos Santos (introdusi in partea a doua) au intors rezultatul in numai opt minute. Este pentru a doua oara in mai putin de o saptamana cand Concordia castiga trei puncte gratie inspiratie antrenorului Reghecampf. Cu Rapid, in runda precedenta, sotul Anei Maria Prodan l-a trimis in lupta pe Adrian Popa, in minutul 70, iar atacantul in varsta de 24 de ani a marcat golul victoriei in minutul 90.

Constanta 2011: minune sau blat?

In noiembrie 2011, FC Snagov – echipa antrenata pe atunci de Laurentiu Reghecampf – era protagonista unei alte revenirii spectaculoase. Ilfovenii intorceau un 0-3  in favoarea Farului, plecand neinvinsi, scor final 3-3, din deplasarea de la malul marii. La o zi dupa meci, a explodat bomba. Conducerea dobrogenilor a decis excluderea a patru jucatori suspectati ca ar fi blatuit meciul cu Snagov la pariuri. Evident, lumea a inceput sa arate cu degetul catre familia Reghecampf – Prodan. Asupra acesteia planau deja acuzatii similare. In mai 2009, FC Buftea pierdea cu 3-5 un meci cu FC Ploiesti, asta dupa ce echipa lui Reghe avusese 2-0. In octombrie 2011, FC Snagov remiza, 2-2, la Nadovari, presedintele de la Sageata sustinand ca jucatorii lui au fost sunati de cei de la Snagov, care le-ar fi promis 10.000 de euro in schimbul cedarii meciului. Familia Reghecampf – Prodan a continuat sa fie acuzata si dupa duelul cu Farul. Tot in noiembrie 2011,  FC Snagov castiga la Tulcea cu 4-1, asta dupa ce gazdele avusesera 1-0. In ianuarie, Reghecampf si consoarta acestuia s-au mutat la Chiajna, iar in primul meci din 2012, Concordia a cedat cu 0-4 la Vaslui, portarul Baruch incasand trei goluri de „Cascadorii rasului”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger