AcasăRecomandariReghe l-a amenintat pe Becali ca Steaua va fi exclusa din Europa!

Reghe l-a amenintat pe Becali ca Steaua va fi exclusa din Europa!

Incredibil, dar adevarat: Gigi Becali a crezut ca-l poate forta pe Laurentiu Reghecampf sa plateasca un milion de euro despagubiri pentru ruperea unilaterala a contractului, desi antrenorul era neplatit pe anul 2014!

Gigi Becali
Laurentiu Reghecampf

Inca o data, Becali a reusit sa dea cu piciorul unui proiect care mergea ca uns, demonstrand ca n-a inteles nimic din fotbal, desi este din 2002 implicat in fenomen. Ultimele 48 de ore au aratat cat de mult pretuieste latifundiarul munca depusa la Steaua de cel pe care nu o data il numea „fratele meu mai mic”. In momentul in care Reghecampf l-a anuntat ca s-a decis sa accepte oferta lui Al Hilal, Becali si-a frecat mainile de bucurie cu gandul la clauza de reziliere a contractului pe care ar fi trebuit sa i-o achite antrenorul. „Scoate milionul si esti liber sa pleci unde vrei!”. Insa, nu mica i-a fost surpriza cand i s-a reamintit ca n-a platit staff-ul tehnic de aproape un an de zile! „Gigi, dar eu n-am vazut niciun ban de la tine pe 2014, ai uitat?!”, a reactionat Reghecampf. A fost momentul care a declansat furtuna, intre finantator si antrenor izbucnind o cearta crunta, dar din care invingator a iesit ultimul. Cum a fost posibil? Nimic mai simplu: Laurentiu Reghecampf a amenintat ca va depune memorii la FRF si UEFA, caz in care consecintele pentru FC Steaua ar fi fost catastrofale; campioana Romaniei inca este atent supravegheata de UEFA, urmare a coruptiei dovedite in instanta in dosarul „Valiza”, iar un nou scandal financiar de proportii internationale ar fi putut duce inclusiv la excluderea echipei din cupele europene! In fata acestui scenariu, fostul europarlamentar a cedat si i-a ordonat lui Valeriu Argaseala sa redacteze incetarea pe cale amiabila a contractului de munca al lui Laurentiu Reghecampf.

Ce conditii a pus ca sa ramana

Steaua putea continua si de la 1 iunie cu vechiul staff tehnic daca Gigi Becali ar fi acceptat conditiile puse de Laurentiu Reghecampf. Conform Digi Sport, antrenorul a cerut sa fie transferati sase jucatori care sa-i inlocuiasca pe cei ce urmeaza a fi vanduti in vara. In plus, „Reghe” a insistat pentru modernizarea bazei de cantonament, principala preocupare fiind amenajarea unei sali de forta performante, dupa modelul Real Madrid. „Gigi, daca vrei performanta, trebuie sa investesti! Iti garantez ca o sa intram iar in Liga Campionilor League, o sa dominam fotbalul romanesc ani la rand si tu vei continua sa vinzi jucatori pe zeci de milioane de euro! Ce inseamna acum o investitie de cinci milioane de euro, cand in toamna poti castiga 20?”, a sunat argumentul folosit de Reghecampf la ultima intalnire cu patronul, din Pipera, cand latifundiarul a avut o permisie de 24 de ore. Fara sa fie catusi de putin impresionat de planul tehnicianului, Becali ar fi replicat doar atat: „Da-mi un milion de euro si esti liber sa pleci unde vrei tu!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.772 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger