AcasăSPORTReghe intra direct in paine. Meci crucial de Liga Campionilor, primul duel...

Reghe intra direct in paine. Meci crucial de Liga Campionilor, primul duel oficial la Al Hilal!

Reghecampf, prezentat oficial la Al Hilal

In vara anului 2000, Mircea Lucescu castiga Supercupa Europei cu Galatasaray Istanbul, la primul meci oficial in calitate de antrenor al formatiei turce.

Reghecampf, prezentat oficial la Al Hilal

Pe „Stade Louis II” din Monte Carlo, echipa in care evoluau legendarii Hagi si Popescu se impunea, cu scorul 2-1, dupa prelungiri, in fata lui Real Madrid. Era prima partida oficiala a lui „Il Luce”, sau „Luci” cum il botezasera deja turcii, la carma lui „Cim Bom”, asta la scurta vreme de la despartirea de „Imparatul” Fatih Terim, cel care adusese Galatei trofeul UEFA Cup. La 14 ani distanta, un alt antrenor roman se afla, pe undeva, intr-o situatie similara. Tehnicianul care a lasat campioana Romaniei pentru un salariu stagional de 4 milioane de dolari in Arabia Saudita va disputa primul meci oficial intr-o competitie majora, de fapt cea mai importanta competitie din Asia.

Antrenorul roman a cerut grabirea startului sezonului intern

Spaniolul Raul a castigat cu Al Sadd un singur titlu in Qatar

Laurentiu Reghecampf, noul antrenor al lui Al Hilal, intra direct in focuri. Pe 19 august, vicecampioana Arabiei Saudite va infrunta formatia qatareza Al Sadd, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligi Campionilor Asiei. Doua stagii de pregatire, cel mai probabil in Europa, nu vor fi suficiente pentru atacarea in forta a sferturilor AFC Champions League. Din acest motiv, Reghecampf a cerut conducerii sa solicite grabirea startului sezonului in Arabia Saudita, la ora primei confruntari cu Al Sadd, jucatorii sa aiba macar un meci oficial in picioare.

Confruntare de top cu Al Sadd-ul lui Raul Gonzales

Adversarul din sferturile Ligii Campionilor este unul respectat in zona Golfului. Si asta nu doar pentru ca gruparea din Qatar s-a impus in AFC Champions League in doua randuri (1989 si 2011), dar si pentru ca la echipa din Doha joaca fostul atacant al lui Real Madrid, Raul Gonzales. In sezonul 2009-2010, Al Sadd a fost antrenata de Cosmin Olaroiu. De altfel, daca privim tabloul Ligii Campionilor Asiei, faza sferturilor de finala, descoperim patru cluburi din opt care au avut sau au legatura cu antrenorii romani: Al Hilal (Ilie Balaci, Anghel Iordanescu, Cosmin Olaroiu, Laurentiu Reghecampf), Al Sadd (Ilie Balaci, Cosmin Olarioiu), Al Ain (Ilie Balaci, Anghel Iordanescu, Cosmin Olaroiu) si Al Ittihad (Anghel Iordanescu).

Pintilii, asteptat pe 21 iunie la Ryad

In alta ordine de idei, odata cu semnarea contractului pe trei ani cu ex-stelistul Mihai Pintilii, Al Hilal a inchis capitolul transferurilor de jucatori din strainatate. Deja, Reghecampf are la dispozitie un cvartet strain. In afara fostului sau elev de la Steaua, Reghe ii mai are la dispozitie pe brazilienii Digao si Thiago Neves, dar si pe sud-coreeanul Kwak Tae-Hwi. Echipele din Arabia Saudita nu pot avea sub contract mai mult de patru jucatori straini. Mihai Pintilii este asteptat la Ryad pe data de 21 iunie, atunci cand sauditii il vor prezenta intr-o conferinta de presa, alaturi de intreg staff-ul lui Reghecampf.

 

author avatar
National
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger