AcasăSPORTReghe, ca Guardiola: improvizeaza cand nu e cazul

Reghe, ca Guardiola: improvizeaza cand nu e cazul

Reghecampf si Guardiola adora sa-si surprinda adversarul

La Brasov, impotriva Coronei (scor 1-1), antrenorul Laurentiu Reghecampf s-a jucat inca o data de-a experimentele tactice, la fel cum procedeaza Pep Guardiola la Bayern Munchen.

Reghecampf si Guardiola adora sa-si surprinda adversarul
Guardiola

Cand a preluat campioana europeana, Guardiola nu s-a multumit doar sa antreneze cea mai in forma echipa a planetei, a vrut neaparat sa-si lase amprenta asupra Bayernului. Asa au aparut mutari halucinante pentru presa germana: capitanul Lahm a trecut mijlocas la inchidere, dupa ani la rand in care a securizat flancul drept al apararii, iar Schweinsteiger (vicecapitan!) a ajuns pe banca de rezerve. La fel pare a proceda si Laurentiu Reghecampf cu jucatorii Stelei, desi formatia din Ghencea castiga pana acum – si o facea la pas – impotriva oricarui adversar din Liga 1. Plictisit, probabil, de hegemonia „ros-albastra”, sotul Anamariei Prodan s-a apucat de experimentat tactic, iar in ultimele meciuri de campionat a folosit un sistem cu trei fundasi centrali; asta, desi adversarele (ACS Poli Timisoara si Corona Brasov) au atacat un singur „varf”. „O echipa ca Steaua nu poate sa joace cu trei fundasi centrali contra unui singur atacant. Dan Petrescu a mai folosit acest sistem in Liga Campionilor, atunci cand a jucat impotriva Sevillei, care-i avea in fata pe Negredo si Kanoute. Dar, ma repet, o echipa cu pretentii nu foloseste acest sistem!”, a reactionat Ilie Dumitrescu. La fel de virulent a fost si Anghel Iordanescu, fostul selectioner declarandu-se bulversat de experimentele nereusite pe care Laurentiu Reghecampf le tot incearca: „Chiar nu inteleg ceea ce se doreste, e o mare brambureala ce arata Steaua. Mi-e greu sa pricep de ce alegi sa joci cu trei fundasi centrali impotriva Timisoarei, care are un singur atacant; la fel cu Brasovul, care sta intr-un singur «varf» si care nu ataca. E greu de inteles cum poti sa joci 3-4-3 si sa schimbi la pauza sistemul. Acesta este un sistem cu care ai pierdut la scor cu VfB Stuttgart in Liga Europa, anul trecut”.

„Jucatorii sunt de vina”

Fara sa tina seama de recomandarile fostelor glorii steliste, „Reghe” a pus tunurile pe jucatori, la fel cum a procedat dupa fiecare lectie fotbalistica primita in ultima perioada. „Nu se poate sa dai pe langa minge, nu la experienta ta”, i-a reprosat antrenorul mijlocasului Cristi Tanase. Conform „fanatik.ro”, in atentia tehnicianului au mai intrat si Pantelis Kapetanos si Leandro Tatu: „Este inadmisibil sa nu aveti ocazii de poarta”. Cu Lukasz Szukala, Reghecampf va avea o discutie separata, cei doi cunoscandu-se din 1.Bundesliga, acolo unde imbracat amandoi tricoul aceleiasi formatii, Allemania Aachen.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger