AcasăSPORTReghe bea apa dupa Piti

Reghe bea apa dupa Piti

Reghecampf se afla fix in situatia lui Piturca (foto jos) de acum o saptamana

Steaua este obligata sa castige partida din aceasta seara cu Schalke 04, daca mai vrea sa pastreze sanse de calificare in primavara europeana.

Reghecampf se afla fix in situatia lui Piturca (foto jos) de acum o saptamana
Piturca

Cam in aceeasi situatie deloc roza s-a regasit si nationala Romaniei in returul de la Bucuresti al barajului cu Grecia. Dupa 1-3 la Atena, ”tricolorii” au fost obligati sa forteze victoria la doua goluri diferenta pentru a merge anul viitor in Brazilia. Deznodamantul meciului de martea trecuta se cunoaste (1-1), ce inca nu se stie este soarta pe care o asteapta pe Steaua in aceasta seara. Nevoit sa atace din primul minut, Laurentiu Reghecampf se va inspira din tactica lui Victor Piturca, selectionerul sacrificand un mijlocas la inchidere (Razvan Cocis) pentru mult-doritul triumf. ”Acest joc reprezinta o sansa foarte importanta pentru noi. Trebuie sa castigam, doar astfel mai putem merge in primavara europeana. Nu ma intereseaza recordul negativ de meciuri fara victorie in Liga Campionilor, acum, noi ne gandim doar la cele trei puncte, nu la altceva. Va reamintesc ca nu am pierdut nicio partida anul acesta si vom incerca sa continuam acest parcurs. Sunt decis sa abordez ofensiv intalnirea cu Schalke, dar cu mentiunea ca este musai sa fim foarte atenti in momentele in care vom pierde mingea. Consider ca am jucat bine la Basel, unde ne-am creat foarte multe ocazii, dar, din pacate, nu am invins. Acum, cu nemtii, trebuie sa jucam la fel, sa fim atenti si agresivi fiindca numai asa vom avea o sansa sa ne impunem”, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa antrenorul campioanei, Laurentiu Reghecampf. Urmare a acestei tactici superofensive, tehnicianul din Ghencea pregateste cateva schimbari in primul ”11”. In primul rand, italianul Federico Piovaccari va redeveni titular (grecul Kapetanos a dezamagit cu Pandurii), acesta urmand a fi ajutat indeaproape de Chipciu, folosit pe post de ”varf” fals. Refacut dupa accidentarea suferita la Targu Jiu, Andrei Prepelita are garantat locul in echipa de start.

Trebuie remarcat ca si fotbalistii sunt convinsi ca Steaua are puterea sa treaca de Schalke. O spune raspicat fundasul Lukasz SzukalaS: ”Matematic, avem sanse la locul 3. Eu cred tot timpul, sunt o persoana care gandeste pozitiv. Trebuie sa o bat pe Schalke acasa si asa va fi!”. La fel gandeste si mijlocasul Alex Chipciu, care tinteste chiar si o victorie pe ”Stamford Bridge”, in ultima etapa din faza grupelor: ”Basel a batut la Chelsea acasa si cred ca si noi putem sa castigam la Londra. Stiu ca va fi foarte greu sa ne calificam in primavara europeana, dar ne vom juca sansa pana la capat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger