AcasăSPORTMARADONA A MURIT. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus la Casa Rosada a...

MARADONA A MURIT. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus la Casa Rosada a Palatului prezidențial din Buenos Aires! (VIDEO)

Diego Armando MaradonaRegele Maradona, la Palatul prezidenţial din Buenos Aires. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus la Casa Rosada

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui infarct. Maradona se trata de dependență de alcool.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri, a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Sicriul a fost transportat într-o ambulanţă, însoţită un important dispozitiv de securitate.

Sute de oameni s-au adunat la Palat, pentru a-şi plânge idolul

Sute de oameni se aliniau deja în faţa palatului pentru a-şi putea lua rămas bun de la campionul mondial din 1986, care a murit la vârsta de 60 ani, în urma unei crize cardiace. Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor joi, între orele locale 06:00 şi 16:00.

Casa Rosada
Trupul lui Maradona la Casa Rosada

Trei zile de doliu naţional în Argentina

Fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii. Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea lui Maradona, idolul unei ţări răvăşite acum de durere.

Buenos Aires
Fanii lui Maradona îşi plâng idolul

Maradona fusese operat pe creier

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. Fostul fotbalist a fost supus apoi unei tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a câștigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986.

author avatar
Andrei Ștefan