AcasăSPORT„Regele” Federer, de neoprit!

„Regele” Federer, de neoprit!

La 35 de ani, jucatorul elvetian a reusit un fabulos debut de sezon, cu trei titluri cucerite, ultimul, Mastersul 1000 de la Miami, in fata marelui sa rival Rafael Nadal(6-3, 6-4).

Dupa ce a triumfat  la Openul Australiei si la Indian Wells, Roger Federer  a urcat pe locul patru in clasamentul ATP, cu o serie uluitoare de 19 victorii si doar o singura infrangere.

„Este o nebunie, nici nu stiu cum sa explic. Nu am mai ajuns in finala la Miami de 11 ani si acum castig turneul, ca si cum ar fi ceva obisnuit. La Indian Wells nu mai castigasem din 2012 si am castigat la fel, ca si cum ar fi fost ceva obisnuit. Openul Australiei, incercam sa-l castig din 2010 si l-am castigat fara nicio problema(…)Am luat cele mai bune decizii cu staff-ul meu in lunile dificile din vara trecuta, iar acum a venit rasplata. Este fabulos. Pot sa joc cu incredere si asa vreau sa-mi inchei cariera”, a declarat Federer dupa cea de-a treia victorie consecutiva din 2017 in fata lui Nadal. Dupa turneul de la Miami, Roger va lua o binemeritata pauza pana la Roland Garros: “Nu mai am 24 de ani, lucrurile s-au schimbat mult si este posibil sa nu mai joc nici un turneu inainte de Roland Garros(…)Am nevoie de odihna, corpul meu are nevoie sa fie protejat, am nevoie de mai mult timp sa ma pregatesc. Probabil ca voi fi vazut din nou la Roland Garros”. In urma victoriei din turneul american, Roger are 91 de titluri in cariera, dintre care 18 de Grand Slam si 26 in categoria Masters.

author avatar
Bogdan Borcea
52 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger