AcasăSPORTRegele Charles, intrare cu „talpa” la cluburile de fotbal / Datorii de...

Regele Charles, intrare cu „talpa” la cluburile de fotbal / Datorii de peste 4 miliarde de lire!

Demers neașteptat și care a luat prin surprindere pe toată lumea: în deschiderea ultimului său discurs din Parlament, Regele Charles a ales să vorbească despre… fotbal. „Șmecherii” din Premier League, în vizorul suveranului britanic,  scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Londra are în plan să înființeze un organism nou care să supravegheze întreaga activitate fotbalistică din Regatul Unit. Scopul este, scrie Daily Mail, de a „proteja viitorul cluburilor de fotbal în beneficiul comunităților și al fanilor”. Concret, se pare că noile reguli urmăresc să împiedice cluburile profesioniste în a se alătura unui controversat proiect, care vizează apariția ligilor separatiste în Europa. Nimeni nu înțelege ce l-a apucat pe Charles, dar demersul său, neașteptat, i-a luat prin surprindere și pe jurnaliștii britanici. Asta, ca să nu mai pomenim de frisoanele care în mod cert i-au cuprins pe șefii marilor grupări din Premier League.

Printre altele, se aude că proprietarii și managerii de cluburi vor fi supuși unor verificări din ce în ce mai severe înainte de a primi „binecuvântarea” să activeze în P.L.

Altfel, cu prilejul discursului rostit de Regele Charles, s-a făcut publică și datoria netă generată de primele două ligi profesioniste, Premier League și Championship – peste 4,4 miliarde de lire sterline!

Reacția lui Charles reprezintă „un moment istoric pentru fotbal, o șansă reală de a pune capăt ciclului de cheltuieli excesive și de administrare greșită a cluburilor”, după cum a remarcat Niall Couper, directorul executiv al Fair Game, o organizație care primește tot mai multă putere în a controla fotbalul din Marea Britanie.

Dacă lucrurile merg în direcția indicată de Regele Charles, pe viitor, cluburile vor fi împiedicate să-și formeze propriile ligi. Cu alte cuvinte, adio Superliga Europeană, proiectul derulat de „Big Six” (Real Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan, Arsenal, Manchester City) care urmărea formarea unei competiții cu circuit închis!

author avatar
Mihail Ioan
1.014 afisari

3 COMENTARII

  1. Cata ipocrizie si prostie in poza articolului. Mergea pe la 1600, acum suntem naibii in 2023, nu mai tine cu pacalici din astia cu caciula grea pe cap.

  2. Puțină cultură nu strică că altfel nu vă mai crede nimeni! Pe regele Charles nu l-a apucat chiar nimic să se ia de sau să intre în fotbal! Ca și mama lui, ca și bunicul lui, ca și străbunicul lui etc. nu a fost decât cel care a citit întocmai declarația guvernului, la întocmirea căreia nu are nici cea mai mică contribuție sau aprobare, obligația sa fiind s-o citească întomai și întreagă așa cum i-a fost dată de către primministru. Mai citiți și mai înțelegeți fraților înainte să scrieți..

  3. Cluburile nu își scot banii din vânzarea tricourilor și a biletelor?
    Și câți proști sunt cei care cred balivernele astea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger