AcasăSPORTReeditarea Dinamo - Foresta in Slovenia

Reeditarea Dinamo – Foresta in Slovenia

Belgienii au luptat pana in ultima clipa

Meci absolut nebun, miercuri seara, in Slovenia. Duelul Maribor – FC Bruges, contand pentru grupele Europa League, s-a terminat cu victoria belgienilor, desi gazdele conduceau la un moment dat cu 3-0.

Belgienii au luptat pana in ultima clipa

Partida Maribor- FC Bruges a oferit o intoarcere de rezultat istorica, asta dupa ce slovenii aveau 3-0 in minutul 75. Elevii lui Christoph Daum au marcat de patru ori in ultimele 15 minute (Dirar 75, 77, Akpala 82 si Donk 90) si au reusit victoria intr-un moment in care nici cei mai infocati suporteri ai belgienilor nu mai sperau. Teoretic, FC Bruges si-a asigurat calificarea in primavara Europa League, belgienii avand nevoie doar de un egal de „salon”, in ultima etapa, cand infrunta Sporting Braga, si ea calificata in cazul unei remize.

Robert Nita: „Se intra in criza de timp, iar fotbalistii nu mai pot remonta”

Slovenii, distrusi la finaslul meciului

In noiembrie 2000, Foresta Falticeni realiza cea mai spectaculoasa intoarcere de rezultat din fotbalul romanesc contemporan, castigand cu 5-4 dupa ce gazdele aveau 4-0 in minutul 75. Unul dintre eroii de atunci, Robert Nita, ne-a explicat cam ce se intampla intr-un astfel de moment. „Echipa aflata in avantaj se considera deja invingatoare si nu mai reactioneaza. In acelasi timp, odata cu revenirea celorlati, se intra in criza de timp, iar fotbalistii nu mai pot remonta. La un moment dat, intervine si spiritul de autoconservare si iti doresti sa se termine macar egal. Din pacate, dezastrul nu mai poate fi evitat”, afirma Nita, cel care a marcat de doua ori in poarta lui Preda, in celebrul meci din 2000. In ultimii 30 de ani, una dintre cele mai comentate intoarceri de rezultat a fost consemnata la partida din 1993, in UEFA Champions League, Werder Bremen – Anderlecht, cand belgienii au condus pana in minutul 60 cu 3-0, iar nemtii au revenit in ultima jumatate de ora. In 2010, in Cupa Frantei, Ol.Marseille a marcat de trei ori in minutele de prelungire ale meciului cu Lille, asta dupa ce adversarii conduceau cu 4-1 in mintul 71.

FC Bruges, cu un pas in primavara europeana
author avatar
Sebastian Stan
195 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger