AcasăSPORTRednic - martor la revolutia fotbalului belgian

Rednic – martor la revolutia fotbalului belgian

Antrenorul roman Mircea Rednic ar putea concura cu echipa sa, Standard Liege, intr-un super-campionat belgiano-olandez, care sa implice toate puterile fotbalului din aceste doua tari.
Ideea infiintarii „Beneliga” prinde tot mai mult contur pe acest final de an, iar cel mai vehement sustinator al ei este Roland Duchalet, presedintele clubului Standard Liege. Seful tehnicianului Mircea Rednic este de parere ca o competitie belgiano-olandeza n-ar face altceva decat sa creasca nivelul valoric al fotbalului din zona. Intr-un interviu acordat „Sudpresse”, Duchalet a afirmat: „Fara crearea Beneliga, fotbalul belgian va muri. Dacă acest proiect nu se va realiza, Standard va solicita aderarea la Ligue 1. Este posibil din punct de vedere al regulamentelor, asta si daca francezii sunt de acord. Refuzarea acestei Beneliga ar insemna, totusi, o gestiune proasta. Anderlecht, Bruges, Ajax si PSV Eindhoven sunt de acord”. Ajax, Feyenoord, PSV, Twente, Anderlecht, Standar si FC Brugges sunt cluburile care insista pentru infiintarea Beneliga.
Gigantul rus Gazprom a venit cu o idee similara: reinfiintarea campionatului URSS, in care sa fie acceptate numai super-puterile fotbalului de la Rasarit.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger