AcasăSPORTRecordmen din Premier League, ruinat de droguri

Recordmen din Premier League, ruinat de droguri

Fostul fundaș al echipei Fulham, Matthew Briggs, este protagonistul unei povești crunte de viață. Deși era într-o continuă ascensiune în fotbal, totul s-a ruinat brusc.

Briggs a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League în 2007, dar drogurile și alcoolul i-au distrus această performanță.

În mai 2007, Briggs și-a făcut debutul la echipa mare a lui Fulham, la vârsta de doar 16 ani, devenind astfel cel mai tânăr jucător din istoria Premier League la acel moment. Recordul său a ținut timp de 12 ani, fiind doborât tot la Fulham, de către Harvey Elliott, în mai 2019.

Acum, 17 ani mai târziu, la vârsta de 33 de ani, în loc să se retragă pe sute de milioane prin orient, cum e moda, Briggs vorbește despre cum a ajuns la alcool și droguri, distrugându-și viața.

Fostul jucător a vorbit deschis într-un interviu acordat recent despre toate greutățile prin care a trecut. „Am pierdut pofta pentru joc. Alunecam tot mai adânc în clasament doar pentru că nu-mi era bine mental, îmi făceam răni pentru că nu aveam grijă de mine”, a spus el.

A apelat la substanțe interzise

Fostul fotbalist admite că s-a folosit de substanțe pentru a-și alina suferința, dar regretă total această decizie. „Alcoolul nu este bun pentru sănătatea mintală… fundul sticlei nu te va ajuta. M-am distanțat de prieteni și familie pentru că simțeam că i-am dezamăgit. Am recurs la droguri, am recurs la alcool, doar ca să amorțesc totul.”

În pragul sinuciderii

„Am avut chiar și gânduri suicidare la un moment dat. Îmi amintesc că eram în vacanță în Dubai, una dintre cele mai frumoase țări din lume, și pur și simplu mă gândeam să închei totul pe un balcon. Din fericire, agenții de securitate au venit și m-au coborât și mi-au mutat camera la un etaj inferior.”

De pe stadion, direct pe șantier

Nemaiavând ce să facă pentru a supraviețui, Briggs s-a trezit lucrând pe șantiere alături de unchiul său. El a spus: „Îmi amintesc că mergeam cu o cărămidă și mă întrebam cum am ajuns aici?”

Lipsa disciplinei în viața sportive poate duce la adevărate drame. Asta ar trebui să înțeleagă toți jucătorii tineri, din aceste poveste tragice.

author avatar
Mihail Ioan
434 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger