AcasăSPORTRECORD: Premier League vinde drepturile TV cu peste 8 MILIARDE de euro!

RECORD: Premier League vinde drepturile TV cu peste 8 MILIARDE de euro!

Premier League a vândut drepturile de difuzare a partidelor pentru sezoanele 2025-2029 contra sumei amețitoare de 8,45 miliarde de de euro! Acesta este cel mai mare acord din istoria drepturilor tv din Marea Britanie.

Două televiziuni au cumpărat dreptul de a prezenta meciurile din cel mai puternic campionat al lumii. Sky Sports va difuza 215 meciuri pe sezon, în timp ce TNT Sports a primit dreptul la 52 de partide. Amazon Prime, care trasmite în prezent 20 de meciuri pe sezon (inclusiv din sezonul 2024-2025) nu a licitat pentru sezoanele viitoare, pierzând, astfel, acest drept. Nici Apple TV nu s-a încumetat să intre în cursa pentru obținerea licenței, următoarea șansă fiind abia peste 6 ani.

Conducerea Premier League este încântată de faptul că noua înțelegere a asigurat o creștere cu 4% a valorii drepturilor tv live, pe care nicio altă competiție europeană nu a obținut-o. Șeful ligii engleze de fotbal, Richard Masters, se arată mai mult decât mândru de negocierile purtate: „Rezultatul acestui proces subliniază puterea Premier League și este o confirmare pentru cluburile, jucătorii și managerii noștri, care continuă să ofere cel mai competitiv fotbal din lume și să umple săptămânal stadioanele cu suporteri. Ei creează o atmosferă de neegalat”.

Pare-se că nu doar banii primiți îi încântă pe cei din Premier League.

Aceștia se declară mai mult decât mulțumiți de colaborarea cu cele două televiziuni care au câștigat licitația. „Sky Sports și TNT Sports sunt renumite pentru că oferă în mod constant o acoperire și o programare de clasă mondială. Ne-am bucurat de audiențe record în ultimele sezoane și știm că inovația lor continuă va determina mai mulți oameni să urmărească Premier League”, au transmis, optimiști, șefii P.L.

author avatar
Mihail Ioan
186 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger