AcasăSPORTRecord istoric: 10 miliarde de dolari pe transferuri!

Record istoric: 10 miliarde de dolari pe transferuri!

FIFA a dat publicității raportul „Global Transfer”, care ne dezvăluie că suntem martorii unui record istoric. Suma colosală cheltuită pe transferuri în 2023 a depășit toate așteptările.

Conform datelor oficiale, în 2023, suma totală cheltuită de cluburile profesioniste, la nivel mondial, pentru transferuri a fost de aproape 10 miliarde de dolari! Mai precis, 9,63 miliarde.

Aceasta depășește, cu aproximativ 2 miliarde de dolari, recordul precedent, stabilit în 2019, înainte de pandemie.

Un aspect interesant este că 10% din această sumă uriașă a fost realizată din doar 10 transferuri. Printre acestea se numără trecerea lui Jude Bellingham de la Borussia Dortmund la Real Madrid, Enzo Fernandez de la Benfica Lisabona la Chelsea sau Harry Kane de la Tottenham la Bayern Munchen.

Deși în campionat este abia pe locul 10, Chelsea a ieșit deja campioană la banii cheltuiți pe transferuri. Clubul din londra ocupă locul 1 în topul realizat pe 2023. De fapt, englezii au fost mână spartă anul trecut, cluburile din peninsulă cheltuind 3,2 miliarde de dolari.

Cel mai bine au ieșit nemții, Bundesliga vânzând jucători de 1,2 miliarde de dolari.

În 2023, 623 de cluburi profesioniste au fost implicate în transferuri internaționale, față de 507 în 2022, cu un total de 1888 de operațiuni desfășurate.

author avatar
Mihail Ioan
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger