AcasăSPORT"Rechinul" Diaconu iese din ring

„Rechinul” Diaconu iese din ring

Adrian Diaconu are in spate o cariera de 25 de ani

Fostul detinator al centurii cu diamante WBC, categoria semigrea, se retrage din activitatea sportiva. „Decizia mea este definitiva”, afirma Adrian Diaconu.

Adrian Diaconu are in spate o cariera de 25 de ani

Dupa trei ani in care s-a confruntat cu numeroase probleme, in special de ordin contractual, „Rechinul” Diaconu s-a hotarat sa agate manusile in cui. „De unul singur este aproape imposibil sa ajungi sus”, sustine pugilistul roman, fara a dori sa faca publice toatele motivele care l-au determinat sa paraseasca boxul profesionist.

Printre amintirile frumoase pe care le pastreaza fostul campion mondial WBC la semigrea se numara si victoria din urma cu 12 ani in fata lui Carl Froch, viitorul adversar al galateanului Lucian Bute: „A fost un meci cu miza mare, era vorba despre lupta care mi-a asigurat participarea la Olimpiada de la Sydney, din 2000. Tinand cont ca turneul a fost la Liverpool, deci am boxat in curtea lui Froch, a fost foarte greu. Imi aduc aminte ca englezul nu a renuntat la lupta pana in ultima secunda si a dat din el tot ce e omenesc, dar s-a dovedit a nu fi de ajuns. L-am batut fara drept de apel!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger