AcasăSPORTReal Madrid si Barcelona valoreaza impreuna aproape 7 miliarde de dolari!

Real Madrid si Barcelona valoreaza impreuna aproape 7 miliarde de dolari!

Pentru prima oara, doua echipe spaniole – Real Madrid si FC Barcelona – se afla in fruntea clasamentului celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, conform datelor furnizate de revista americana Forbes.

Real Madrid ocupa prima pozitie in aceasta ierarhie pentru al doilea an consecutiv, cu o valoare estimata la 3,44 miliarde dolari, mai mare cu 4% fata de anul trecut. FC Barcelona a urcat, in schimb, o pozitie fata de 2013, cand a fost devansata de Manchester United, echipa catalana avand acum o valoare estimata de 3,2 miliarde dolari, cu 23% mai mult decat cifrele din sezonul precedent 2013. Gratie acestor cifre, stabilite pe baza rezultatelor financiare inregistrate in sezonul 2012/ 2013, pentru prima oara din 2004, cand publicatia americana a inceput sa stabileasca acest clasament, doua echipe din Spania se afla in fruntea listei cu cele mai valoroase 20 de cluburi de fotbal din lume. In plus, jucatorul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul Realului, a fost desemnat de revista americana fotbalistul cu cele mai mari venituri de pe planeta, 73 milioane de dolari, bani obtinuti din salariul de jucator si publicitate. Ronaldo este urmat de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), cu 65 milioane dolari.
In top 10 cluburi se mai afla Manchester United (2,18 miliarde), Bayern Munchen (1,85 miliarde), Arsenal (1,33 miliarde), Chelsea (868 milioane), Manchester City (863 milioane), AC Milan (856 milioane), Juventus Torino (850 milioane) si FC Liverpool (691 milioane).

author avatar
National
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger