AcasăSPORTReal Madrid - Borussia Dortmund 2-0. Imposibilul n-a fost posibil (VIDEO)

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-0. Imposibilul n-a fost posibil (VIDEO)

Borussia Dortmund s-a calificat in finala Ligii Campionilor, desi a pierdut, cu 0-2, meciul cu Real Madrid de marti seara, din deplasare, din mansa a doua a semifinalelor.

Obligati sa remonteze un deficit de trei goluri, dupa ce au pierdut, cu 1-4, in tur, jucatorii de la Real Madrid au inceput in forta returul de pe Santiago Bernabeu si si-au creat o sumedenie de ocazii.

Totusi, Cristiano Ronaldo, Higuain si Ozil s-au lovit de un Weidenfeller in zi mare, goalkeeperul nemtilor facand adevarate minuni intre buturi.

Treptat, dominarea celor de la Real a scazut in intensitate, iar Borussia a trecut la conducerea jocului, Lewandowski, Gundogan si Reus incepand sa le dea mari batai de cap fundasilor madrileni.

De altfel, Lewandowski, sut violent in transversala, si Gundogan, reluare in portar din 4 metri, au ratat cele mai mari ocazii ale meciurilor.

Pe final, defensiva Borussiei a inceput sa dea rateuri. Benzema a deschis scorul in minutul 83, cu o reluare din cativa metri, dupa o actiune conceputa de Kaka, iar Sergio Ramos a facut 2-0 in minutul 88, cand a punctat din centrarea lui Benzema.

Desi a fortat in prelungiri, Realul nu a avut puterea de a marca si golul 3, golul calificarii, iar Borussia se califica in finala Ligii Campionilor pentru prima data dupa 16 ani.

In 1997, la singura finala de Liga Campionilor jucata pana acum, Borussia Dortmund se impunea, cu 3-1, impotriva lui Juventus Torino. De aceasta data, vicecampioana Germaniei ar putea da piept, in ultimul act al competitiei, chiar cu formatia care a dominat sezonul in Bundesliga, fiind putin probabil ca FC Barcelona sa intoarca acel 0-4 suferit saptamana trecuta in fata lui Bayern Munchen.

 

author avatar
Cristi Ionita
486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger