AcasăSPORTReal Madrid alege Nike! Adidas, KO financiar!

Real Madrid alege Nike! Adidas, KO financiar!

Concurenta Real Madrid – Barcelona se dadea, pana acum, si la nivelul celor doua firme de echipament sportiv care imbraca echipele. De o parte avem Adidas, sponsorul tehnic al campioanei Europei, dincolo sta Nike si al sau contract de peste 140 milioane euro cu emblema Cataluniei.

„Galacticii” vor sa schimbe balanta, mai ales ca ei primesc anual „doar” 70 de milioane de euro de la Adidas. Maruntis in comparatie cu sponsorizarea de 120 de milioane oferita lui Manchester United. Ei, tocmai asta deranjeaza pe „Bernabeu”, zice presa apropiata Madridului. Cum e posibil ca tocmai campioana Europei sa fie mult in urma unei formatii care de cativa ani buni nu mai castiga nimic in afara de experienta?

Decis sa nu mai lase lucrurile asa, Florentino Perez a demarat negocierile cu Nike. Americanii sunt pregatiti sa arunce pe masa purcoiul de bani, 100 de milioane de euro, o suma pe masura pretentiilor celor de la Real.

18 ani de colaborare cu Adidas are clubul Real Madrid

„Real Madrid are contract cu Adidas si a vazut ca United a semnat un contract urias cu acelasi brand. Real este campioana Europei, Manchester United nu a castigat nimic. Oferta de 100 de milioane de euro pe sezon a lui Nike este tentanta”, scriu jurnalistii spaniolii.

Parteneriatul dintre Real Madrid si Adidas a inceput in 1998, an in care gruparea fanion a Spaniei a renuntat la Kelme. In acelasi an, rivala FC Barcelona semna cu Nike, iar de atunci a inceput o rivalitate nu doar pe plan sportiv, ci si comercial.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger