AcasăSPORTReal Madrid a făcut spectacol pe terenul Barcelonei: 3-1 pentru echipa lui...

Real Madrid a făcut spectacol pe terenul Barcelonei: 3-1 pentru echipa lui Zidane în „El Clasico”

ZinedineReal Madrid a făcut spectacol pe terenul Barcelonei: 3-1 pentru echipa lui Zidane în "El Clasico"

Real Madrid a învins FC Barcelona cu scorul de 3-1, sâmbătă, în El Clasico, derby-ul campionatului de fotbal al Spaniei, disputat pe Camp Nou, în etapa a 6-a.

Primul El Clasico în pandemie, fără spectatori. Dar, chiar și așa, Barcelona – Real rămâne un super meci, cel mai important show al lumii fotbalului. Fie și în această situație delicată a celor două echipe, dincolo de pandemie.

La catalani, cu un conflict intern ce nu s-a stins încă și două partide consecutive fără victorie în LaLiga (1-1 cu Sevilla, 0-1 cu Getafe). În timp ce madrilenii veneau după două înfrângeri, 0-1 cu Cadiz și 2-3 cu Șahtior.

În repriza secundă, Real Madrid a reuşit să-şi impună jocul, profitând şi de apatia Barcelonei. Lenglet l-a tras de tricou în careu pe Ramos. Munuera nu a văzut 11 metri inițial. Avertizat de VAR, „centralul” a revăzut faza și a dictat penalty. Transformat de nelipsitul Ramos. „Cel mai bun executant de lovituri de pedeapsă al momentului”, cum l-a numit faimosul Antonin Panenka, părintele „scărițelor”, nu a ratat. 1-2 (63).

Intrat în minutul 69 în locul lui Valverde, croatul l-a fentat pe Neto și a punctat elegant, cu exteriorul. 1-3 (90). Final. Astfel, Barcelona – Real Madrid s-a terminat 1-3, într-un El Clasico nebun, cu două goluri marcate în primele 8 minute.

Real Madrid a făcut tiki-taka pe terenul Barcelonei

Real Madrid a reușit veritabile momente de tiki-taka chiar pe stadionul rivalei Barcelona, formația care a inventat acest concept, la începutul reprizei secunde din El Clasico. În minutul 47, Toni Kroos a recuperat o minge, iar madrilenii au legat nouă pase consecutive spectaculoase, fără ca jucătorii catalani să le poată fura balonul. Mai mult, Benzema a semănat panică. A intrat în centru, din dreapta, apoi l-a deschis pe Mendy, care a încercat să-l găsească iar pe francez, cu o centrare.

author avatar
Andrei Ștefan