AcasăSPORTReal Madrid, 42 de milioane de euro pentru 18 puncte în grupele...

Real Madrid, 42 de milioane de euro pentru 18 puncte în grupele Champions League!

Real Madrid a bifat un nou succes și în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, 3-2 cu Union Berlin. Triumful a fost al șaselea și înseamnă punctaj maxim pentru spanioli în această fază a competiției. Șase victorii din șase meciuri… și un motiv în plus pentru a sărbători mai devreme Crăciunul.

Real a încheiat grupa C cu un parcurs perfect, ceea ce înseamnă maximizarea recompenselor venite de la UEFA. Madrilenilor le-au intrat în conturi nici mai mult nici mai puțin de 42 de milioane de euro, după ce i-au învins pe rând pe cei de la Napoli, Braga și Union Berlin. Golaveraj excelent, 16:7, după cum arată și pagina de Facebook a clubului.

Spaniolii au primit câte 2,8 milioane de euro pentru fiecare victorie, la care se adaugă 15,6 milioane pentru participarea în grupe și 9,6 milioane pentru calificarea în optimile celei mai puternice competiții între cluburi.

În ciuda parcursului pe care „galacticii” l-au avut în grupe, perfecționistul Carlo Ancelotti nu și-a pierdut ambiția și concentrarea, ba chiar a avut câte ceva de reproșat elevilor săi: „Le-am spus la pauză că avem 40 de minute bune și două minute nebunești. Este o lipsă de concentrare pe care trebuie să o reparăm cu calm. Am spus să țină pasul și să ne bucurăm de fotbal, să jucăm în zonele largi pentru că nu am profitat de asta în prima repriză”.

Altfel, trebui spus că până acum vicecampionii Spaniei sunt singurii care au reușit performanța de a încheia grupa cu un parcurs perfect. Doar Manchester City mai putea egala acest record. Echipa lui Guardiola urma să joace miercuri seară, la Belgrad, împotriva celor de la Steaua Rosie.

author avatar
Mihail Ioan
300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger