AcasăSPORTReactii dupa victoria de senzatie a lui Tecau in finala de dublu...

Reactii dupa victoria de senzatie a lui Tecau in finala de dublu de la Wimbledon!

Dupa cum era de asteptat, reusita perechii Tecau-Rojer in finala de dublu, disputata sambata la Wimbledon, a produs reactii de bucurie in tara.

Astfel, pe langa fanii care au urmarit cu sufletul la gura meciul, si le-au transmis felicitari celor doi castigatori ai trofelului, la dublu, atat ministrul Sporturilor, cat si premierul Ponta au ales sa transmita mesaje, dupa ce au aflat de rezultatul fantastic pentru tenisul autohton.

Printre primii care au scris, pe Facebook, o postare destinata lui Horia Tecau a fost Simona Halep. „Champ, you did it! Felicitari, Horia!”, i-a transmis constanteanca aflata pe locul trei mondial colegului sau de breasla, si nascut, ca si ea, din acelasi oras aflat la malul marii.

De asemenea, Gabriela Szabo, fosta campioana la atletism, actualmente ministru al Sportului, a ales sa transmita, pe aceeasi retea de socializare, un gand bun jucatorului de tenis, manifestandu-si, totodata, incantarea fata de rezultatul obtinut de reprezentantul Romaniei in cadrul celui de-al treilea Grand Slam din 2015. „Final de saptamana superb pentru Sportul Romanesc !! Felicitariiiii”, a scris Szabo.

La randul sau, premierul Ponta, despre care se stie ca obisnuieste sa le transmita felicitari sportivilor autohtoni care obtin medalii sau rezultate merituorii la competitii nationale sau internationale, nu a pierdut prilejul pentru a-i adresa constanteanului in varsta de 30 de ani un mesaj laudativ. „O veste EXCELENTA de la Wimbledon – Horia Tecau a castigat turneul de la Wimbledon in proba de dublu! Sincere felicitari! O tara intreaga este mandra de tine, Horia!”, suna mesajul postat, sambata seara, pe contul de Facebook al sefuluI Guvernului.

Si fostul presedinte al Senatului si ex-lider al PSD, Mircea Geoana, a tinut sa ii adreseze, de aceasta data duminica, dar tot via Facebook, felicitari pentru rezultatul de senzatie obtinut de Horia Tecau in cursul zilei precedente, in finala de dublu de la Wimbledon. „Bravo, Horia! Dupa 4 finale si dupa mai bine de 40 de ani, un roman triumfa la Wimbledon”, i-a transmis Geoana, urand, in avans, bafta si la urmatorul eveniment la care vor evolua jucatorii romani de tenis. „Succes in meciul de Cupa Davis cu Slovacia de la finalul saptamanii viitoare, unde echipa noastra de dublu poate aduce punctul decisiv!”, a incheiat, optimist, politicianul.

Va amintim ca, in cursul celei de-a doua parti a zilei precedente, perechea Tecau (Romania)-Rojer (Olanda) a castigat finala la dublu masculin, invingandu-i pe britanicul Jamie Murray si pe australianul John Peers, la finele meciului disputat la Wimbledon, scorul aratand astfel: 7-6 (5), 6-4, 6-4.

sursa foto: facebook/Horia Tecau

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger