AcasăSPORTReactii dupa meciul Bute - Pascal: Intre retragere si revansa!

Reactii dupa meciul Bute – Pascal: Intre retragere si revansa!

Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a pierdut sambata seara, la decizie, meciul cu haitianul Jean Pascal, confruntare disputata in limitele categoriei semigrea.

Revenit in ring dupa mai bine de un an de pauza, Bute a avut o evolutie tematoare in fata lui Pascal si a controlat disputa abia pe final, cand haitianul era sigur de victorie si a vrut doar sa-si apere avantajul.

Desi a tinut mult centrul ringului, Bute nu a dat drumul la combinatii, cum o facea in vremurile bune, ci a lovit timid, spre deosebire de Pascal, care, desi a accelerat rar, si-a impus punctul de vedere.

In ultima runda, Pascal a facut pasul in spate, iar doua minute nu a facut decat sa incaseze lovituri de la Bute. Romanul a lovit cat a putut de mult si de tare, dar s-a vazut, inca o data, ca pugilistul nostru nu are forta de knock-out in meciurile disputate la nivel inalt.

In cele din urma, toti cei trei arbitrii-judecatori i-au dat victoria lui Pascal, haitianul fiind mai bun in confruntarea de la Montreal.

Dezamagit de rezultat, Bute a precizat, dupa meci, ca a fost increzator in victorie, mai ales pentru ca s-a pregatit foarte bine, dar nu-si explica ce s-a intamplat in ring. Rudel Obreja, unul dintre sustinatorii lui Bute de la fata locului, a pus esecul pe seama „framantarilor” ce l-au afectat pe Lucian in ultimii ani: esecul cu Froch, de la Nottingham, pierderea centurii de campion mondial si operatia suferita la bratul stang.

Emanoil Savin, primarul Busteniului si nasul de cununie al lui Bute, a afirmat ca Lucian inca se bucura de sprijin la nivel inalt, boxerul roman fiind sunat dupa meci, pentru a fi incurajat, chiar de Traian Basescu, presedintele Romaniei.

De partea cealalta, mandru de succesul obtinut, Jean Pascal a declarat ca „am vrut sa le arat tuturor ca sunt mai bun. Am alergat cinci ani dupa un meci cu Bute si am muncit mult ca sa obtin aceasta victorie”.

Ramane de vazut ce se va intampla de acum inainte. Multi ii canta prohodul lui Lucian Bute, inclusiv Felix Paun, primul antrenor al romanului, fiind de parere ca Lucian ar trebui sa se retraga.

Exista si varianta unei revanse intre Bute si Pascal. Lucian nu ar spune „nu” unui eventual rematch cu pugilistul canadian, dar reprezentantii celor mai importante posturi de televiziune ezita, verdictul dupa confruntarea de la Montreal fiind ca cei doi boxeri au oferit un spectacol plictisitor.

Nu in ultimul rand, se ia in calcul posibilitatea unei reveniri la categoria supermijlocie, undeva viteza lui Bute ar conta mai mult, insa este greu de crezut ca la aproape 34 de ani Lucian, care a suferit a doua infrangere din 32 de meciuri sustinute la profesionist, mai poate face categoria cu atata usurinta.

author avatar
Cristi Ionita
1.569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger