AcasăSPORTReacția incredibilă a Elenei Rybakina, după ce Moscova a revendicat victoria de...

Reacția incredibilă a Elenei Rybakina, după ce Moscova a revendicat victoria de la Wimbledon – VIDEO

Elena RybakinaReacția incredibilă a Elenei Rybakina, după ce Moscova a revendicat victoria de la Wimbledon - VIDEO

Triumful de la Wimbledon al Elenei Rybakina, reprezentanta Kazahstanului, este sărbătorit de oficialii de la Moscova, care vorbesc despre „o victorie extraordinară a tenisului din Rusia”.

Proaspăt încoronată campioană la Wimbledon, Elena Rybakina a izbucnit în lacrimi sâmbătă, după ce s-a confruntat din nou cu întrebări legate de rădăcinile ei rusești.

Elena Rybakina a câștigat primul Grand Slam

Rybakina, născută la Moscova, dar reprezentând Kazahstanul după ce și-a schimbat credința în 2018, a învins-o pe Ons Jabeur în finala feminină.

Triumful ei a venit la un turneu în care compatrioții ei ruși au fost interziși în urma invaziei Ucrainei. „Nu știu ce se va întâmpla. Sunt întotdeauna știri, dar nu pot face nimic în privința asta”, a spus tânăra de 23 de ani, când a fost întrebată dacă guvernul rus ar fi tentat să-și politizeze triumful de Grand Slam, potrivit The Moscow Times.

„Eu joc pentru Kazahstan de foarte mult timp. Reprezint această țară la cele mai mari turnee, Olimpiade, care a fost un vis devenit realitate.”

Rușii se laudă cu victoriile Elenei Rîbakina la tenis

Cu toate acestea, șeful Federației de tenis de la Moscova Shamil Tarpischev a salutat victoria Rybakinei drept un triumf pentru Rusia, descriind jucătoarea drept „produsul nostru”. „E minunat! Felicitări, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon!”, a transmis Shamil Tarpishchev, președintele Federației de tenis din Rusia.

Părinții tenismenei locuiesc la Moscova. Ea a fost reticentă pe tot parcursul turneului să detalieze cât timp petrece în țară. Când a fost presată și mai mult sâmbătă și invitată să condamne președintele rus Vladimir Putin și invazia, Rybakina a pledat pentru înțelegere.

„Nu am ales unde m-am născut. Oamenii au crezut în mine. Kazahstanul m-a susținut atât de mult. Chiar și astăzi am auzit atât de mult sprijin. Am văzut steaguri. Deci nu știu cum să răspund la aceste întrebări.”

Rybakina a plâns spre sfârșitul conferinței de presă când a fost rugată să descrie reacția părinților ei la victoria sa în Grand Slam. „Probabil că vor fi foarte mândri”, a spus ea.

author avatar
Andreea Vlad
1.468 afisari

5 COMENTARII

  1. Propaganda NATO impotriva rusilor si a Rusiei ,este rusoiaca nu conteaza ce cetatenie are ,

  2. A innebunit lumea !
    Ce au cu valorile mondiale ?
    Ce nevoie avem de Ceakovski , Tolstoi … ?
    Dementii conduc lumea !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger