AcasăSPORTRCS&RDS finanteaza, din umbra, moartea GspTV!

RCS&RDS finanteaza, din umbra, moartea GspTV!

Desi intre televiziunea trustului Intact si UPC ar exista un contract parafat, preluarea semnalului GspTV pe reteaua operatorului de cablu intarzie. Mai mult, exista zvonuri potrivit carora preluarea nu va avea loc niciodata!

Alexandru Oprea, Presedintele CA RCS&RDS nu vrea sa mai auda de postul lui Dan Voiculescu

Totul pleaca de la razboiul iscat intre Antena TV Group SA si RCS. Intre cele doua parti exista mai multe procese pe rol. Antena TV Group SA a cerut insolventa companiei RCS&RDS, iar la randul ei, compania lui Zoltan Teszari a cerut daune morale si materiale in valoare de 100 milioane de euro de la Antena TV Group SA.

Doar Dolce a respectat contractul

Dupa trei ani de „concubinaj”, intre RCS&RDS, compania care tocmai a achizitionat 7 din cele 9 meciuri ale Ligii 1, si televiziunea de sport a lui Voiculescu s-a declansat jihadul. La cateva minute dupa ultimul meci al sezonului trecut (Sportul – Urziceni, 21 mai 2011), RCS a scos din grila GspTV, pozitia oficiala fiind „expirarea contractului”. Ramasa de caruta, GSP a inceput sa bata la alte usi, respectiv la UPC si Dolce. Desi au fost incheiate o serie de intelegeri, doar Dolce s-a tinut de cuvant, dovada ca, astazi, GspTV se poate urmari numai in reteaua Romtelecom.

RCS plateste oricat pentru ca UPC sa nu preia semnalul GspTV

Gigi Becali este nelipsit din transmisiunile GspTV

De mai bine de o luna, UPC refuza sa-si respecte intelegerea cu GspTV, invocand tot felul de motive. Surse din cadrul trustului Intact sustin ca lasarea in bezna a GspTV este cauzata chiar de RCS&RDS, companie aflata in negocieri privind preluarea UPC. Rivali pana mai ieri, parteneri astazi, RCS&RDS si UPC au stabilit sa sugrume GspTV. Concret, RCS&RDS a cerut in mod expres ca UPC sa refuze preluarea semnalului postului trustului Intact, chiar cu riscul de a plati despagubiri.

Gigi „da-i pe Gsp” ameninta cu „divortul”

Lipsa de acoperire face ca GspTV sa piarda nu doar o suma importanta din publicitate, ci si pe clientul numaril 1 al postului: latifundiarul Gigi Becali. Aceasta ar fi amenintat chiar cu „mutarea” la Sport.ro sau chiar DigiSport daca sefii Grupului Intact Media nu rezolva problema. Altfel, tot din cauza audientei precare, GspTV a pierdut si emisiunea de poker, care era transmisa inainte de miezul noptii. Producatorul show-ului platea bani frumosi, dar a renuntat la colaborarea cu GspTV deoarece ratingul era egal cu alcoolemia berii Schlossgold. In acest moment, GspTV se vede doar in reteaua Dolce si la cablistii independenti din tara.

Business de 300 de milioane de euro

Compania lui Tsezari este gata sa plateasca 300 de milioane de euro pentru a prelua UPC, afacerea fiind blocata momentan de Consiliul Concurentei. RCS&RDS nu se uita la bani, la inceputul saptamanii, presedintele CA, Alexandru Oprea, finalizand si afacerea cu LPF, achizitionand si ultimele 6 pachete din drepturile Ligii 1, contra sumei de 55,8 milioane euro. Dupa ce va cumpara UPC, RCS&RDS va avea peste 70% din piata de cablu din Romania, ceea ce inseamna aproximativ 5 milioane de abonati.

 

author avatar
Sebastian Stan
1.279 afisari

4 COMENTARII

  1. -Rautatea si problemele acestei firme se pare ca se transfera acum pe plan sportiv , incercand sa distruga si munca altora prin practici abuzive
    , monopoliste . Oare traim in tara lui Papura-Voda si trebuie sa inghitim magarile acestei firme crescuta exclusiv prin imprumuturi fara de sfarsit
    de la banci , cu bilant negativ si pierderi , care vrea sa distruga tot ce nu-i convine ?
    -incet incet va ajunge si la ziua cand va trebui sa restituie banii imprumutati fara numar de la banci … Sa vedem daca o sa aiba de unde sa faca fata facturilor externe ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger