AcasăSPORTRCS-RDS a pus mana pe pachetele nevandute ale Ligii I

RCS-RDS a pus mana pe pachetele nevandute ale Ligii I

Trustul RCS-RDS a achizitionat cele sase pachete de meciuri din Liga I nevandute la licitatia pentru drepturile de televizare.

Detinatorii posturilor de televiziune Digi Sport 1, 2 si 3 si 10 TV au achizitionat sase pachete de meciuri din Liga I, pentru perioada 2011-2014, cu 55,8 milioane de euro, inclusiv TVA, ceea ce inseamna 18,6 milioane de euro pe sezon. Cum RCS-RDS mai achizitionase un pachet la licitatie cu 16,4 milioane de euro (inclusiv TVA), trustul va transmite sapte meciuri din fiecare etapa a Ligii I pentru urmatorii trei ani. Afacerea i-a costat pe cei de la RCS-RDS aproximativ 72,2 milioane de euro.

Dolce Sport ramane cu un meci pe etapa, care i-a costat 16 milioane de euro (inclusiv TVA), iar Antena 1 va transmite si ea un meci pe etapa, contra sumei de 13 milioane de euro (inclusiv TVA).

La un calcul simplu, Liga Profesionista de Fotbal a obtinut, pentru drepturile de televizare pe trei ani (2011-2014), 101,2 milioane de euro (inclusiv TVA). Desi suma este mai mica decat cea obtinuta pentru perioada 2008-2011, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a anuntat ca de fapt in visteria Ligii vor intra mai multi bani, in conditiile in care moneda euro era mai slab cotata in 2008, fata de leu.

Presedintele LPF a mai precizat ca Liga nu va pastra 6,5% din suma, conform contractului, ci va vira si acesti bani catre cluburi. In aceste conditii, campioana Ligii I la fotbal va obtine peste 3,5 milioane de euro numai din drepturile de televizare. Dumitru Dragomir a mai spus ca tintarul pentru noul sezon ar putea fi stabilit pe 7 iulie, imediat dupa disputarea celei de-a doua manse a barajului dintre Vointa Sibiu si Sageata Navodari.

author avatar
Cristi Ionita
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger