AcasăSPORTRCM Timisoara, primul club din Romania cu scouteri in Emisfera Sudica

RCM Timisoara, primul club din Romania cu scouteri in Emisfera Sudica

sursa foto: tmpress.ro

Oficialii RCM Timisoara, campioana Romaniei la rugby, au anuntat ca vor efectua cat de curand o calatorie in Emisfera Sudica, pentru a urmari la lucru mai multi pusti care ar putea ajunge in Banat.

sursa foto: tmpress.ro

Delegatia RCM Timisoara va fi condus chiar de catre Dan Dinu, patronul clubului, acesta urmand a fi insotit de mai multi antrenori.

Obiectivul banatenilor este ca acestia sa aduca mai multi jucatori de 17-19 ani din Tonga, Samoa sau Fiji, rugbisti pe care sa-i creasca la RCM Timisoara.

Conform tmpress.ro, timisorenii au initiat, anul trecut, proiectul Academiei de Rugby, dar acesta se misca greu, copiii din Romania nefiind prea familiarizati cu acest sport.

In schimb, daca la noi se incepe practicarea rugbiului dupa varsta de 14 ani, in tarile amintite, copiii invata sa joace rugby inca de la 5-6 ani.

RCM Timisoara este pregatita de doi sud-africani, Chester Williams si Daniel de Villiers, si are in lot opt jucatori din Emisfera Sudica, neozeelandezii Jack Umaga, Viliami Moala, Johnny Sola, Stephen Shennan si Randall Morrison, sud-africanul Jody Rose, namibianul McGrath Van Wyk si tongalezul Paula Kinikinilau.

Interesant este ca unul dintre obiectivelor banatenilor este de a lega relatii de colaborare cu mai multe scoli de rugby din Emisfera Sudica, iar acestea sa alimenteze, de-a lungul anilor, pe RCM Timisoara cu tineri de perspectiva.

author avatar
Cristi Ionita
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger