AcasăSPORTRazvane, mai ai mult pina la Mircea!

Razvane, mai ai mult pina la Mircea!

Patru esecuri consecutive in Europa League, sase goluri incasate in ultimele doua meciuri din Liga 1, dar coada tinuta sus, semn de fudulie marca Lucescu.

Rapidistii, un meci jenant facut cu Hapoel

Dupa umilitorul 0-3 incasat la Tg.Jiu, rapidistii si-au pus toate sperantele in confruntarea de miercuri, cu Hapoel Tel Aviv. Echipa lui Razvan nu mai avea nicio sansa la calificare, dar beneficia de un excelent prilej pentru refacerea moralului. Un amanunt foarte important, de vreme ce giulestenii tintesc titlul in Liga 1. In plus, o victorie in Europa League ar fi permis „visiniilor” sa-si ia un „la revedere” demn, in aplauzele fanilor, fara sa mai punem la socoteala punctele in ierarhia coeficientilor UEFA.

Alterarea grupulului

Razvan nu-i intelege pe jucatori, jucatorii nu-si inteleg antrenorul

Pornind de la necesitatea resaparii moralului, era de asteptat ca Razvan sa imprime miercuri seara o alta atitudine formatiei sale, mai ales dupa rusinoasa reprezentatie cu Pandurii. Nu doar ca n-a facut-o, dar Rapidul a aratat cumplit in returul cu Hapoel, incheiat cu o noua umilitoare infrangere, scor 1-3. Mai grav este ca, pe „National Arena”, am vazut un Rapid exact dupa chipul si asemanarea antrenorului, un tehnician care a devenit mult prea infatuat pentru ceea ce realizeaza. Iar transformarea in rau a acestuia a alterat inclusiv grupul, Rapidul devenind o adunatura de ingamfati, recalcitranti si indolenti.

„Unde am gresit?!”

Razvan Lucescu traverseaza nu doar o stare nevrotico-aroganta, ci si una de odihna profesionala. Antrenorul Rapidului comite erori copilaresti, inexplicabile pentru un tehnician care sustine ca se inspira de la profesorii de pe bancile marilor cluburi de fotbal ale Europei. De pilda, la scorul de 0-2 in partida cu Pandurii, Razvan l-a schimbat pe Felipe Teixeira, coordonatorul echipei, cu Dan Alexa, mijlocas la inchidere, asta intr-un moment in care Rapidul trebuia sa revina in meci, nu sa apere un rezultat defavorabil. Apoi, cu Hapoel Tel Aviv, de la mijloc in sus, Rapidul a avut pe teren garnitura a doua, in conditiile in care echipa trebuia sa castige pentru motivele expuse mai sus.

Justificari perverse

Motivarile antrenorului Rapidului sunt, de asemenea, extrem de ciudate. „S-a vazut ca Rapid nu are experienta in cupele europene, fiecare greseala facuta a fost taxata. Am aratat ce inseamna lipsa de experienta si momentele in care orice ai face, iese pe dos”. Asa a sunat discursul lui Lucescu jr. dupa umilinta cu Hapoel, un mesaj diametral opus celui din vara, cand, la finalul campaniei de transferuri, Razvan declara: „Am ales sa aducem numai jucatori cu experienta pentru ca vrem sa atacam titlul, cupa si primavara europeana”. Greu de banuit ce s-a intamplat din iunie si pana acum, in asa fel incat D.Coman, N.Grigore (sfert de finala in Cupa UEFA), Pancu, Deac, Apostol (fiecare are cate un titlu in palmares si meciuri in Liga Campionilor), Alexa (a eliminat Sahtior Donetk din preliminariile UCL) si Marcos Antonio (vicecampion al Greciei cu PAOK Salonic) au ajuns „fotbalisti fara experienta”.

Razvan Lucescu se crede Mircea Lucescu?

Intamplator sau nu, ambii Lucesti sunt eliminati din Europa

Tot mai multe voci sustin ca, in megalomania sa, Razvan Lucescu a inceput sa se creada taica-sau. Si nu ne referim la calitatile de antrenor ale parintelui – dovedite cu varf si indesat -, ci strict la tendinta lui Razvan de a deveni un soi de factotum in Giulesti. Dupa plecarea lui Dinu Gheorghe – un scandal in care Lucescu jr. nu s-a implicat cu buna stiinta – antrenorul a inceput sa aiba senzatia ca el conduce Rapidul, si de pe banca, dar si din birourile administrative. Din pacate, Razvan nu are tactul batranului Mircea. Exemplu: in etapa a 12-a, Rapidul s-a impus cu 3-2 in fata Astrei, meci la finalul caruia patronul ploiestenilor, Ioan Niculae, a acuzat public faptul ca arbitrul Cristi Balaj a ajutat Rapidul, facand cadou giulestenilor doua goluri. Nimeni de la Rapid nu a deschis gura, desi onoarea clubului trebuia aparata. Peste numai trei etape, Balaj a taxat Rapidul la Tg.Jiu: lovitura de la 11 metri inventata pentru Pandurii si „rosu” antrenorului Lucescu. Razvan a sfarsit prin a-l injura pe arbitrul baimarean. Din punct de vedere strategic, Razvan si-a dat foc la valiza, facand rost Rapidului  de un  dusman de care clubul nu avea nevoie.

Houston, we have a problem!

Antrenorul Rapidului a pierdut contactul cu lumea. El spune ca „avem tendinta sa dramatizam lucrurile, insa trebuie spus ca Rapid are cea mai buna toamna din 2006 incoace”. In spatele acestui mesaj sta o realitate ingrijoratoare pentru suflarea „alb-visinie”: Rapidul se cazneste de etape bune sa ajunga din urma liderul Dinamo, dar n-a reusit decat sa coboare pe 3, distantandu-se la cinci puncte de rivali; echipa este eliminata din Europa League, cu toate ca, spre deosebire de Steaua si FC Vaslui, a avut o grupa mult mai accesibila.

Razvan vrea unitate. In diversitate salariala!

Adevarul este ca, teoretic, Lucescu jr. n-ar mai fi avut ocazia sa se laude „cea mai buna toamna din 2006 incoace” daca Daniel Pancu n-ar fi marcat cateva goluri decisive in aceasta toamna. Putina lumea stie ca asta-vara, cand a preluat echipa, Razvan dorea sa scape de idolul tribunelor giulestene. Doar seriozitatea in pregatiri si, reamintim(!), golurile decisive, l-au pastrat pe iesean in lot, ba chiar impus ca titular. La fel de putina lumea cunoaste faptul ca Razvan Lucescu stie sa-si motiveze jucatorii tinand cont de valoarea acestora. De pilda, Daniel Pancu este remunerat cu 6.000 de euro pe luna, in vreme ce finul Romeo Surdu are un salariu de 300.000 de euro pe an.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
263 afisari

3 COMENTARII

  1. tziganusul va sfarsi la „glumeti” de atata frustrare.va fi obsedat de comparatia,inevitabila cu ta’su!agasant ,arogant,suficient,fara stiinta comunicarii cu jucatorii+caracter de primadona=r.lucescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger