AcasăSPORTRazvan Martin, orfanul de bronz al Romaniei

Razvan Martin, orfanul de bronz al Romaniei

Razvan Martin este considerat urmasul de drept al legendarului Nicu Vlad

Halterofilul Razvan Martin a adus, marti seara, a cincea medalie a delegatiei Romaniei de la Jocurile Olimpice de la Londra, obtinand bronzul la categoria 69 de kilograme.

Razvan Martin este considerat urmasul de drept al legendarului Nicu Vlad

Clujeanul, care inca nu a implinit 21 de ani, si-a incununat, astfel, cei aproape 10 ani de munca in sala cu haltere, dar si increderea acordata de antrenorul sau, Mugur Saranciuc. Desi Razvan a fost vicecampion european, atat anul trecut, cat si anul acesta, putini sunt inca cei care stiu ca halterofilul a ramas orfan de tata la 3 ani, in aceeasi perioada mama lui abandonandu-l. Sportivul a fost luat sub supravegherea de antrenorul Mugur Saranciuc, cel care practic l-a crescut la clubul CSM Bistrita, unde i-a oferit cazare si l-a transformat intr-un halterofil de succes. La Londra, Razvan Martin a cucerit bronzul olimpic la categoria 69 de kilograme, cu un total de 332 de puncte, romanul fiind depasit cu numai un punct de indonezianul Triyatno in lupta pentru argint. Aurul i-a revenit chinezului Ling Qingfeng, care a dominat clar competitia pe care a incheiat-o cu un total de 344 de puncte.

A ridicat 30 de tone pe zi

Extrem de incantat de medalia obtinuta, Razvan a declarat, ieri, ca „nu sunt dezamagit ca am luat doar bronz, oricum obiectivul meu era sa castig o medalie, indiferent cat de stralucitoare”. Halterofilul a precizat ca s-a pregatit pentru Olimpiada ridicand cate 30 de tone pe zi si ca este mandru ca a adus prima medalie olimpica Romaniei la haltere dupa 16 ani.

author avatar
Cristi Ionita
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger