AcasăSPORTRazvan Lucescu, salariu de 1,2 milioane de euro la Al Jaish!

Razvan Lucescu, salariu de 1,2 milioane de euro la Al Jaish!

esi George Copos inca mai spera ca totul este doar un vis urat, „Juniorul” are semnat, deja, un precontract cu gruparea qatareza Al Jaish. O dovedeste si cantonamentul pe care personal Razvan Lucescu l-a stabilit pentru luna iunie, in Europa.

Pentru prima data in viata sa de antrenor, fiul lui Mircea Lucescu sparge bariera salariului format din sapte cifre

Dupa ani la rand in care a acceptat salarii de cel mult 250.000 de euro (atat a primit din partea FRF cand a fost numit selectioner al echipei nationale), Razvan Lucescu s-a decis sa faca pasul spre liga antrenorilor milionari. Destul a stat sub aripa protectoare (financiar vorbind) a tatalui, „Il Luce” asigurand pana acum traiul intregii familii. Contractul semnat de Lucescu jr. cu Al Jaish, formatie de top din Qatar, ii garanteaza tehnicianului in varsta de 43 de ani un venit anual de 1,2 milioane de euro, la care se vor adauga bonusuri substantiale in functie de performantele realizate. „Vrea sa fie independent de tatal sau si din punct de vedere financiar”, sustin apropiatii lui Razvan.

Contract sub Olaroiu

Olaroiu este deja un nume in fotbalul arab

Clasamentul celor mai bine platiti antrenori romani care profeseaza in strainatate este dominat de Mircea Lucescu. Fara prime, „principalul” lui Sahtior Donetk incaseaza 3 milioane de euro pe sezon in Ucraina, acesta fiind urmat de Cosmin Olaroiu (Al Ain, Emiratele Arabe – 2,1 milioane de euro) si Dan Petrescu (Kuban Krasnodar, Rusia – 2 milioane de euro). Ladislau Bölöni – ultimul nume important care antreneaza peste hotare – ia „doar” 480.000 de euro de la PAOK Salonic, dar in Grecia e criza.

Lucescu jr. viseaza sa antreneze in Franta

PSG spera sa ia titlul in Franta

Visul lui Razvan Lucescu este sa preia un club din Ligue 1, iar legatura dintre Al Jaish si campionatul Frantei este facuta de „Qatar Investment Authority”, fondul care recent a cumparat pachetul majoritar de actiuni la PSG. Nu doar ca oficialii gruparii Al Jaish au legaturi importante cu „Qatar Investment Authority”, dar interesul miliardarilor arabi pentru fotbalul francez (si nu numai!) este tot mai crescut in ultima perioada, lucru de care este constient si Razvan Lucescu.

Angajat pe baza  CV-ului

Lucescu si Chivu, la echipa nationala

Pentru Lucescu, decisiv in „transferul” sau la Al Jaish a fost mandatul de doi ani pe banca echipei nationale. A mai contat si „sfertul” de finala in Cupa UEFA, disputat cu Rapid in urma cu sase ani, dar si calificarea in grupele Europa League, din toamna. De altfel, acesta este primul lucru la care se uita miliardarii arabi atunci cand vor sa angajeze un antrenor. Astfel a ajuns si Cosmin Olaroiu in Golf, tot pe baza meciurile jucate cu Steaua in Liga Campionilor.

Va conduce clubul Armatei si se va bate cu Raul!

Raul, dupa semnarea contractului cu Al Saad

Noua echipa a lui Razvan Lucescu este controlata de Ministerul Apararii, presedinte al clubului Al Jaish fiind Hamad bin Ali al-Attiyah, seful Marelui Stat Major al Armatei din Qatar, al doilea la comanda fortelor militare dupa seicul Hamad bin Khalifa Al Thani. De altfel, sponsorul principal al gruparii Al Jaish (culori alb-visiniu, la fel ca ale Rapidului!) este Academia Militara, asta ca o noua dovada a stranselor legaturi dintre acest club si Armata. Infiintata in 2008, „Steaua Qatarului” a promovat in prima liga abia anul trecut si a terminat sezonul pe pozitia secunda, la doar doua puncte in spatele campioanei Lekhwiya. Din toamna, adversarul numarul 1 al lui Razvan Lucescu va fi spaniolul Raul Gonzales, noua achizitie a celor de la Al Sadd, grupare antrenata in trecut de romanul Cosmin Olaroiu, iar in prezent de uruguayanul Jorge Fossati.

Razvan a stabilit pana si programul de pregatire

Jucatorii lui Al Jaish vor fi adusi la pregatire in Europa

In ciuda faptului ca George Copos inca mai spera ca Razvan Lucescu va ramane la Rapid, realitatea este ca antrenorul giulestenilor si-a facut, deja, programul de pregatire pentru noua sa echipa, Al Jaish. Astfel, Lucescu jr. a stabilit sa duca echipa intr-un cantonament de doua saptamani, in luna iunie, intr-o statiune europeana. In plus, „militarii” au transferat si doi jucatori din campionatul intern (Abdullah Mustafa si Muhammad Abdel Matlab), ca o dovada a seriozitatii lor fata de angajarea lui Razvan Lucescu.

Vedeta la Al Jaish este brazilianul Adriano

Brazilianul Adriano are 18 goluri marcate pentru Al Jaish

Atacantul „carioca” are 18 goluri marcate in 20 de partide. Inca patru brazilieni mai sunt legitimati la Al Jaish: Anderson Martins (fundas central), Wagner Ribeiro (atacant), Edu (mijlocas) si Evanildo (portar).  Cel mai cunoscut fotbalist din lotul qatarezilor este capitanul Karim Ziani, fost jucator la Sochaux, Olympique Marseille si VfL Wolfsburg.

Clauza de reziliere de 500.000 de euro

Alaturi de Copos, la semnarea contractului cu Rapid

In cazul putin probabil in care Razvan Lucescu si George Copos nu vor ajunge la o intelegere pentru incheierea contractului pe cale amiabila, atunci este foarte posibil ca oficialii clubului Al Jaish sa achite clauza de reziliere, cifrata la 500.000 de euro.

RAPIDUL SE DESTRAMA!

Vedetele giulestenilor se vor imprastia in patru zari

Finantatorul Copos va renunta la aproape toti jucatorii cu salarii mari. Noul Rapid nu-i va cuprinde in lot pe Dani Coman, Rui Duarte, Glauber Berti, Ciprian Deac, Felipe Teixeira sau Romeo Surdu, cativa dintre cei mentionati putand ajunge la Al Jaish. Teixeira si Duarte sunt ca si transferati la CFR Cluj, iar Deac se va intoarce in Germania, fiind doar imprumutat de la Schalke 04. Viitorul antrenor (batalia se da intre Marius Sumudica si Cristi Pustai) va miza pe promovarea tinerilor de la echipa secunda.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger