AcasăSPORTRăzvan Lucescu a cucerit Atena!

Răzvan Lucescu a cucerit Atena!

Răzvan Lucescu este pe cale să repete performanța din 2019, fiind la doar un meci distanță de câștigarea titlului în Grecia.

Formația lui Lucescu Jr. a zdrobit-o pe Olympiakos cu scorul de 4-1 și a ajuns lider în campionat, la 2 puncte distanță de AEK Atena, care ocupă poziția secundă.

După seria fantastică de succese împotriva lui AEK, Olympiakos și Panathinaikos, antrenorul român a devenit subiect principal în presa elenă. Jurnaliștii l-au comparat direct cu Mourinho.

„Mendilibar (n.r.- tehnicianul lui Olympiakos) este antrenorul sezonului, dar PAOK este echipa cu cea mai mare realizare și asta i se datorează într-o măsură uriașă lui «Mourinho al săracului», neplăcut de mulți, dar meritoriul și valorosul Răzvan Lucescu”, scrie Yannis Seretis, într-un editorial din gazzetta.gr, în care a comentat răsturnarea de situație în playoff-ul primei ligi din Grecia.

PAOK a fos eliminată de FC Bruges din Conference League, iar apoi a făcut doar egal cu Lamia, și nimeni nu le-ar mai fi dat nicio șansă la revenire. Surpriză! Lucescu a câștigat 3 derby-uri la rând și acum este cu o mână pe trofeul de campion. Asta i-a uimit pe greci, care au scris că ce s-a întâmplat este “Incredibil. Extraordinar. Istoric. Uimitor. Și de neconceput.”

De menționat este că Lucescu a beneficiat de cel mai mic buget dintre toate candidatele la titlu, iar gazetta.gr a argumentat cum a putut românul să ajungă lider.

„Părea condamnat să iasă din calcule. Însă a ridicat capul și l-a ajutat că nu a fost niciodată favorit. L-a ajutat faptul că e dur. Bineînțeles că l-a ajutat și norocul. Norocul, însă, e în fotbal ca în viață. Victoriile fortuite sunt acceptate, cele influențate de arbitraj nu”, au scris jurnaliștii greci.

author avatar
Mihail Ioan