AcasăSPORTRazvan Florea a inaugurat un bazin de natatie la Constanta

Razvan Florea a inaugurat un bazin de natatie la Constanta

Razvan Florea si Radu Mazar au facut "botezul" bazinului

Singurul inotator roman medaliat la Jocurile Olimpice, Razvan Florea, si-a inaugurat,joi, la Constanta, un bazin de natatie, valoarea investitiei fiind de aproximativ 600.000 de euro, dintre care 200.000 din fonduri europene.

Razvan Florea si Radu Mazar au facut "botezul" bazinului

La inaugurare au fost prezenti primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, viceprimarii Decebal Fagadau si Gabi Stan, fostii antrenori ai lui Razvan, Octavian Tileaga si Gina Handrea, precum si Elena Francu, membru in COSR. Denumit „Atena Swiss Center”, bazinul de 25 de metri lungime se intinde pe o suprafata de 600 metri patrati si are patru culoare. In cadrul complexului se mai afla un bazin mai mic, destinat copiilor cu varste intre doi si patru ani, doua saune, vestiare si un magazin cu echipament sportiv. „Este un vis inca din 2004 care, din pacate sau din fericire, a luat nastere in acest an. Din 2010, de cand mi-am incheiat cariera, am incercat sa dezvolt acest proiect, iar sotia mea, Oana, a dus greul acestui bazin. Bazinul poate fi folosit de toti iubitorii de sport. Sunt putin coplesit de emotie, multumesc tuturor celor care m-au sprijinit, familie, autoritati locale. Doamna Francu a fost ca o mama pentru mine, unul dintre mentorii mei, care m-a sprijinit in toate momentele, bune si mai putin bune”, a declarat Razvan Florea, medaliat cu bronz la 200 de metri spate la Atena.

La randul sau, primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a afirmat ca a incercat sa-l ajute pe Razvan Florea sa scape de birocratia construirii acestui bazin: „Razvan este prietenul meu, un sportiv care a performat si din performanta din sport a decis sa-si faca si o afacere. Nu se poate sa ai o viata sanatoasa, relaxata mental si cu un trup sanatos fara sa faci sport. Eu, cand nu ma dau cu zmeul, cu fly-boardul, inot cam doi kilometri si jumatate zilnic. L-am scutit pe Razvan cat am putut de birocratie, hartogaraie, pentru ca altfel ar fi durat cam trei ani de zile. Atat de sofisticata este birocratia romanesca”.

La finalul conferintei de presa, Razvan Florea si Radu Mazare au efectuat o cursa demonstrativa pe distanta a doua lungimi de bazin.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
835 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger