Razbunarea grecului

Kapetanos, un atacant de careu autentic

Cand am vazut ca pentru meciul cu Steaua, in formatia cefereului din Cluj, antrenorul Costa l-a titularizat pe grecoteiul Pantelis Kapetanos, matrasit, dupa cum se stie, din trupa ros-albastra de patronul Gigi Becali, mi-au umblat prin minte intamplarile grecului Ulise care, prin istetimea lui, le-a facut o multime de pocinoage troienilor.

Kapetanos, un atacant de careu autentic

Si nici nu-mi terminasem bine gandul, ca grecul naufragiat la Napoca i-a si trantit un burduf umplut cu razbunare tanarului portar Tatarusanu. In mod sigur, antrenorul clujenilor a avut in vedere nemultumirea ce clocotea in sufletul elenului, umilit si aruncat ca o masea stricata de catre cei de la Steaua! Golul acestuia din minutul 15 al intalnirii si, mai ales, jocul destul de precis al celor de sub Feleac m-au facut sa banuiesc intrucatva ca Steaua ar putea pierde partida, rezultat care ar fi tinut-o in continuare la distanta de primele locuri. Pana la urma, inspiratia antrenorului Ilie Stan, care l-a introdus in teren pe Mihai Costea, s-a dovedit pe jumatate salvatoare, oltenasul egaland printr-un sut de exceptie si aducand o ameliorare a situatiei. Spun asta fiindca bucurestenilor le-ar fi trebuit toate cele trei puncte puse in joc pentru a fi mai aproape de cosul cu mere de aur. Dar asta este! Meciul a fost placut, dar s-a incheiat cu o busculada ca la intersectiile unde se arunca maruntis cand trece convoiul mortuar. Arbitrajul lui Balaj nu a influentat rezultatul, dar a fost slab si nesigur. Oare cand le-o creste barba maturizarii arbitrilor nostri?! Se vede treaba ca Rapiduletului au inceput sa-i rugineasca osiile. Unii spun ca pricina ar fi plecarea de la comanda a lui Dinu Gheorghe, care avea cu el talismanul victoriei. Jucand la Galati impotriva campioanei, echipa lui Razvan Lucescu i-a ajutat pe Antal si Iorga sa le urce in tren doi baloti de tabla. Fotbalistii de sub Podul Grant par obositi si, nimeni nu stie de ce, au uitat tactica jocului care-i urcase pana la gatul clasamentului. Suparat de ultimele insuccese din campionat, Copos i-a anuntat pe jucatorii sai, pravaliti in butoiul cu lene, ca nu vor mai primi de Craciun sorici si cozonac. Jucand cu Astra la Ploiesti, unde a remizat cu echipa antrenata de Selymes, Dinamo se mentine pe primul loc, la distanta de numai un punct fata de CFR Cluj. Echipa „cainilor rosii” a avut in ultimele jocuri evolutii slabe, pierzand din zestrea acumulata de-a lungul acestui tur, lucru care le-a permis celor din Gruia sa se apropie in coasta lor. Rapidul a garat pe locul al treilea, fiind la trei lungimi de prajina de cei din Stefan cel Mare.

Sa nu uitam ca baietii lui Liviu Ciobotariu au mai „exersat” figura saltului inapoi cu rostogolire de sus in jos si in campionatele trecute, chestie ce ne face sa banuim ca nu pot fi siguri de castigarea campionatului. Dar pana acolo mai este cale lunga. Deocamdata, asteptam cu totii schimbarea anului!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger