AcasăSPORTRăzboiul clonelor: a venit şi rândul Rapidului! Ameninţare serioasă la adresa clubului...

Războiul clonelor: a venit şi rândul Rapidului! Ameninţare serioasă la adresa clubului care a promovat în Liga 1!

daniel-niculaeDaniel Niculae este preşedinte la FC Rapid din Liga 1

După cazurile FCSB – Steaua şi cele două Universităţi din Craiova, un alt mare război este pe care să înceapă, tot pe seama aceleaşi identităţi, clamate de mai multe părţi.

FC Rapid 1923 SA, echipa care tocmai a promovat în Liga 1, este ameninţată de AFC Rapid, din Liga a IV-a, cu mai multe procese, aceştia din urmă pretinzând că ei sunt adevăraţii continuatori ai clubului care are 3 titluri de campioni în palmares şi care, odată, a fost patronat de George Copos.

Horia Manoliu, președintele executiv al celor de la AFC Rapid, spune că gruparea nou-promovată este o clonă și susține că echipa cu trei titluri de campioană la activ este cea care activează acum în Liga 4.

Rapid din Liga 1 rămâne fără vultur?

Noi deținem tot! Lumea trebuie să știe adevărul. Nu putem face mai mult deocamdată pentru că așteptăm motivarea instanței deciziei Tribunalului, dictată în august 2020.

Mai mult, noi nu suntem AFC suntem în cel mai rău caz AFC Rapid. Dar în CIS din 2001 noi suntem Fotbal Club Rapid! Așa ne numim fotbalistic. De aceea, este clar că nu vom renunța! După ce va apărea motivarea, veți afla ce demersuri vom face.

Ca să fie clar, lumea nu trebuie indusă în eroare. Marca Rapid, palmaresul, și sigla se află la noi, la AFC Rapid. Noi suntem continuatoarea de drept a vechii echipe. Marca aceea cu vulturul este a noastră, de la înființare, din 2001, iar FC Rapid 1923 SA nu are dreptul s-o mai folosească nici verbal, nici vizual.

Asta ne-ar aduce nouă mari prejudicii și vom lupta în continuare în instanță să ne apărăm drepturile, chiar și cu FRF dacă va fi nevoie”, a declarat Horia Manoliu pentru postul Digisport.

La 4 august 2020, Tribunalul București a anulat dreptul celor de la FC Rapid 1923 SA de a mai folosi marca notorie cu vulturul, dar și celelalte mărci și sigle cumpărate prin licitație în 2018. Hotărârea Tribunalului nu a fost definitivă, dar a fost executorie.

author avatar
Andrei Ștefan
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger