AcasăSPORTRăsturnare de situație: RENUNȚĂ! Mircea Lucescu nu va mai antrena Dinamo Kiev

Răsturnare de situație: RENUNȚĂ! Mircea Lucescu nu va mai antrena Dinamo Kiev

(sursa foto ziuanews.ro)

La doar câteva zile după ce se aflase că ajunsese la un acord cu reprezentanții Dinamo Kiev, pentru a antrena echipa din capitala Ucrainei, s-a aflat că legendarul tehnician român a revenit asupra deciziei.

Mircea Lucescu și-a și motivat hotărârea de a renunța să mai preia funcția de antrenor principal al formației Dinamo Kiev, aducând în discuție atitudinea ostilă a unor suporteri ai vicecampioanei Ucrainei. Informația a fost dezvăluită luni după-amiază de gsp.ro, care publică și mesajul antrenorului român în vârstă de 74 de ani, comunicat ce sună astfel:

”Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.
Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.

MIRCEA LUCESCU”

12 ani la Șahtior

Amintim că joia trecută se aflase că Mircea Lucescu urma să antreneze formația Dinamo Kiev, după ce o pregătise, timp de 12 ani, pe rivala Șahtior Donețk, alături de care a obținut rezultate remarcabile.

Lucescu Sr. a antrenat-o pe Șahtior Donețk începând din primăvara anului 2004, în perioada în care a fost tehnician, respectiv până în anul 2016, echipa cucerind de șase ori Cupa Ucrainei și de opt ori titlul de campioană. De asemenea, antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior a câștigat pentru prima oară în istorie Cupa UEFA. Se întâmpla în 2009.

270 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nenea il Luce e un mercenar desavarsit. Cum sa mearga cand la echipa se moare de covig? Voi ati merge de exemplu la un dentist de unde iese unu cu targa?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger