AcasăSPORTRapper-ul Puya, lider de galerie pentru singurul roman campion mondial de judo

Rapper-ul Puya, lider de galerie pentru singurul roman campion mondial de judo

Asteptarea se apropie de final. Dupa mai bine de trei luni de la finala Superkombat de anul trecut, cel mai tare circuit de arte martiale din lume revine in actiune sambata, 6 aprilie, cu Grand Prix-ul de la Oradea.

Sunt asteptati in ring sportivi din numeroase tari precum Marea Britanie, Israel, Italia, Maroc sau Surinam.

Gala va marca revenirea in ring, dupa o pauza de aproape un an, a lui Bogdan Stoica, „Badr Hari de Romania” lipsind din cauza unui accident de circulatie in care a fost implicat in vara anului trecut si care era sa-l coste viata.

In plus, fanii Superkombat vor avea ocazia sa-l vada la lucru pe marele lor favorit, Alexandru Lungu, sportiv nascut si crescut tocmai in Oradea, orasul care va gazdui gala.

„Muntele Bihorului” este singurul sportiv roman care a fost campion mondial de judo intr-o competitie destinata barbatilor. Se intampla in 1994, la Cairo, cand Sandu Lungu devenea cel mai bun judoka din lume, la nivel de tineret sub 21 de ani. Chiar si asa, luptatorul recunoaste ca „nu m-am ridicat la nivelul unor Alina Dumitru sau Corina Caprioriu, sportive care fac o reclama excelenta Romaniei”.

La Superkombat World Grand Prix Oradea, Sandu Lungu va avea o galerie impresionanta condusa de nimeni altul decat bunul sau prieten, rapper-ul Puya. Acesta chiar i-a dedicat o melodie in urma cu aproximativ trei ani, „Pune-i la pamant!”.

author avatar
Cristi Ionita
1.234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger