AcasăSPORTRaport secret privind riscurile legate de Cupa Mondiala: Brazilia va asteapta cu...

Raport secret privind riscurile legate de Cupa Mondiala: Brazilia va asteapta cu greve si revolte

Un raport secret al guvernului brazilian enumara riscurile legate de organizarea Cupei Mondiale de fotbal (12 iunie – 13 iulie), printre care se regasesc eventuale greve si manifestatii violente, citand cotidianul „O Globo”.

Cupa Mondiala din Brazilia, o competitie imprevizibila sub toate aspectele

Documentul, nedatat si numit „Diagnostic preliminar al Cupei”, a fost elaborat plecand de la rapoartele efectuate in cele 12 orase gazda si releva situatiile cele mai critice in materie de securitate in sase dintre acestea. La Rio de Janeiro, exista „o relatie dificila intre puterea publica si societate„.
La Sao Paulo, o scadere de 60 de milioane de reali (18,33 milioane de euro) a bugetului politiei militare locale reprezinta „o potentiala problema”.
La Porto Alegre, o greva a transportatorilor se poate extinde, iar la Belo Horizonte, grevele functioanrilor ar putea „alimenta manifestatiile”.
La Fortaleza, exista o divizare a politiei militare, iar la Brasilia, „partidele din opozitie incearca sa deterioreze imaginea guvernatorului Agnelo Queiroz” (membru PT, partid aflat la putere).
Potrivit „O Globo”, textul face referire si la ingrijorarea delegatiilor straine atat cu privire la securitatea lor, cat si a turistilor pe durata Cupei Mondiale. Alte riscuri evocate sunt conflictele dintre aborigeni si fermieri la Buerarema (nord-est), baza de cantonament a nationalelor Germaniei si Elvetiei, nemultumirea populatiei din Rio cu privire la lucrarile de constructie a stadionelor sau nemultumirea persoanelor expropiate care traiesc in apropierea arenelor. Fara sa-i nege existenta, presedintia Republicii a precizat ca acest raport este „preliminar si fara concluzii”: „Informatiile publicate de jurnal nu sunt oficiale si nu au fost verificate. Sunt rezultatul consultarii informale a miscarilor sociale prezente in orasele gazda ale Cupei Mondiale si reprezinta doar marturiile acestor miscari”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger