AcasăSPORTRapidul poate ajunge in Liga 3!

Rapidul poate ajunge in Liga 3!

Rapidul poate ajunge o amintire

Presedintele LPF ii ameninta pe giulesteni cu retrogradarea in al treilea esalon fotbalistic. Dragomir lasa sa se inteleaga ca ultima mutare intreprinsa de Copos – initierea procedurii pentru declararea insolventei clubului! – este doar o manevra menita sa fenteze datoriile catre creditori.

Rapidul poate ajunge o amintire

George Copos a declarat, ieri, ca insolventa clubului este, de fapt, exact ceea ce ii trebuie gruparii giulestene: „Lumea nu intelege, dar noi am deschis procedura de insolventa special pentru a salva clubul. Si asta vom face! Alta solutie de salvare nu exista decat demararea acestei proceduri, care ne va ajuta si sa obtinem licenta pentru editia 2013/ 2014 a Ligii 1. Din pacate, intotdeauna in Romania, oamenii cazuti in genunchi sunt loviti. Eu sunt acum cazut in genunchi, vreau sa salvez clubul si o voi face! Pentru asta, facem tot ce ne sta in puteri. Rapid este la zi cu platile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite si taxe. Din pacate, avem restante la salariile jucatorilor si ale celorlalti angajati ai clubului”. Tribunalul Bucuresti se va pronunta pe 7 decembrie cu privire la solicitarea lui George Copos de declarare a insolventei clubului Rapid.

Urmarile declararii procedurii de insolventa

Dupa finalizarea procedurii de declarare a insolventei SC FC Rapid SA, se vor suspenda toate actiunile judiciare sau de executare silita, se va stopa curgerea dobanzilor, a majorarilor pentru intarzierea platitilor sau a penalitatilor pentru creantele negarantate. In plus, furnizorii de servicii (electricitate, gaz, apa) nu vor avea voie sa sisteze alimentarea pe intreaga perioada de reorganizare a clubului. Cum ii afecteaza pe jucatori aceasta stare: contractele de munca nu vor mai parcurge toate etapele concedierii colective, fiind necesar doar un preaviz de 15 zile. Starea de insolventa presupune ca intreaga activitate economica a societatii Rapid va fi evaluata de un administrator judiciar, care va prelua controlul total asupra societatii.

Dragomir deja i-a retrogradat!

Mitica face urat cu regulamentul in mana

Presedintele LPF avertizeaza ca manevranu-i va aduce salvarea clubului, din contra, Rapidul va fi exclus din campionat. „Daca rapidistii au depus cerere pentru insolventa, atunci nu vor lua licenta pentru sezonul urmator. Vor retrograda in Liga 3, pentru ca licenta e obligatorie si la Liga 2! Nu se poate asa ceva! Asa, toata lumea va cere insolventa ca sa scape de datorii si apoi se vor face societati noi, curate”, a explicat Dragomir.

Interzis la cupele europene

Totusi, Viorel Duru (seful Comisiei de Licentiere) a anuntat ca, de fapt, Rapidul poate primi fara probleme licenta pentru Liga 1, altul fiind pericolul: „Daca FC Rapid va intra in insolventa, atunci este responsabilitatea conducerii ca planul de reorganizare sa fie aprobat. Daca nu este aprobat, atunci clubul nu va avea licenta nici de Liga 1, nici de Liga 2, va retrograda in Liga 3! Daca va primi licenta, totusi, nu va putea evolua in cupele europene, deoarece UEFA nu permite cluburile aflate in insolventa sa se inscrie in competitiile internationale”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger