AcasăSPORTRapidul, facut ping-pong intre Liga 1 si Liga 5

Rapidul, facut ping-pong intre Liga 1 si Liga 5

Nici la ora cand cititi aceste randuri nu se stie sigur daca FC Rapid mai exista sau i s-a pus cruce. Joi, la pranz, Curtea de Apel a respins cererea clubului de judecare in regim de urgenta a suspendarii sentintei care i-a decis falimentul. „Ne vedem pe 20 iulie”, au anuntat magistratii, decizie echivalenta cu trimiterea „alb-visiniilor” in Liga a 5-a. Peste nici doua ceasuri, abracadabra, Rapidul a primit termen pe 11 iulie, fix cu o zi inainte de expirarea ultimatumului dat de LPF! Veste buna, aplauze si imbratisari, sampanii destupate, dar…

Dar problema e ca la Pro Rapid s-a stins, deja, lumina. La propriu. Baza de cantonament a giulestenilor a ramas pe intuneric dupa ce furnizorul de electricitate a scos „busoanele” din tablou. Blackout total!

Si asta nu-i nimic, distractia e in toi. Jucatorii pleaca pe banda rulanta, antrenorul Dan Alexa este pe punctul sa dea indicatii …secunzilor. Dupa ce s-au pregatit cu echipa, Ovidiu Herea si Ricardo Cadu si-au facut bagajele si au ajuns la Pandurii Targu Jiu, respectiv ASA Tg.Mures. Si Dinu Gheorghe este pe punctul sa faca acelasi lucru, fiind informatii ca acesta s-a saturat de promisiunile „investitorului” Valerii Moraru si va pleca din Giulesti inainte sa fie el acuzat de suporteri ca a distrus clubul.

Milionul din drepturile tv, bun doar pentru Moraru

LPF nu poate sa interzica Rapidului sa se inscrie in Liga 1 pentru ca este in faliment, nu exista stipulat asa ceva in regulament. Problema este ca Rapid nu are jucatori suficienti pentru a participa in competitie si, fiind in faliment, societatea nu are dreptul sa inregistreze contracte noi. Pentru a putea avea acces la banii din drepturile de televizare, Rapid trebuie sa fie inscrisa in Liga 1. Totusi, milionul de euro din drepturile tv nu garanteaza nimic clubului, care are datorii de aproape 5 milioane. De fapt, se pare ca Valerii Moraru urmareste sa puna mana pe banii din drepturile tv pentru a-i folosi in cu totul alte scopuri.

author avatar
National
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger