AcasăSPORTRapid isi construieste stadion nou!

Rapid isi construieste stadion nou!

Stadionul "Giulesti" a fost inaugurat in 1939

Presedintele Rapidului, Constantin Zotta, le promite fanilor ca echipa va evolua, in viitor, pe un stadion nou, construit tot in cartierul Giulesti.

Stadionul "Giulesti" a fost inaugurat in 1939

Pentru primul joc din Europa League, echipa antrenata de Ioan Ovidiu Sabau va evolua tot pe batranul „Giulesti-Valentin Stanescu”, stadion inaugurat in 1939 de Regele Carol al II-lea.

Vechimea si mai ales starea vizibila de degradare reprezinta motivele principale pentru care conducatorii rapidisti iau in calcul necesitatea ridicarii unei noi arene. Cel mai probabil, aceasta va fi construita cu fonduri bancare, insa George Copos ia in calcul si realizarea unui parteneriat public-privat.

Presedintele Constantin Zotta n-a vrut sa detalieze subiectul, afirmand doar ca exista un proiect in acest sens: „Stadionul nostru a fost omologat de LPF, chiar daca nici noi nu suntem multumiti de conditiile pe care le putem oferi suporterilor. Exista un proiect de construire a unei arene noi, moderne, care sa asigure conditii bune, omenesti, fanilor. Atunci cand vom avea un stadion nou, cu siguranta vor fi mult mai multi suporteri prezenti la meciuri. Nu va pot oferi mai multe detalii, dar arena va fi construita tot in Giulesti”.

Asadar, Rapidul joaca in aceasta seara, de la ora ora 20.30, cu MyPa, in prima mansa din turul II preliminar al Europa League, iar antrenorul Ioan Ovidiu Sabau cere prudenta, cu toate ca adversarul este unul modest. „Nu pot sa spun ca intalnim un adversar valoros, dar il respectam. Stim ce era sa pateasca Timisoara acum doi ani. MyPa e o echipa nordica bine asezata in teren, extrem de agresiva, ordonata, care stie sa se motiveze, cu jucatori care stiu sa faca diferenta.

In turul precedent, cu galezii, pentru MyPa a fost un antrenament, a avut 33-4 la suturi si 10-0 la cornere. Adversarii nostri sunt in plin campionat, au deja 17 meciuri, se afla pe locul 5 in clasament, deci au ritm de joc oficial, ceea ce noi nu avem. O sa suferim din acest punct de vedere. Fizic, ei stau mai bine, vor alerga mai bine, de aceea suntem obligati sa tratam foarte serios acest meci”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.029 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger