AcasăSPORTRapid - HAOS, nu fotbal!

Rapid – HAOS, nu fotbal!

Rapidul și-a luat la revedere de la titlu. A început playoff-ul cu stângul, pierzând cu 1-2 în fața celor de la Farul, și a continuat la fel, 1-2 și la Craiova, cu Universitatea.

E de neînțeles cum au reușit să-și dea cu stângul în dreptul „alb-vișinii”, clacând în poate cel mai important meci al sezonului – ultima lor șansă pentru titlu. Rapidul a deschis scorul în minutul 48 și părea că nu mai e cale de întoarcere după ce Houri (Universitatea Craiova) a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. În loc să tranșeze partida, giuleștenii s-au relaxat total, atitudine care s-a întors împotriva lor. Oltenii au prins curaj și au reușit să înscrie de două ori în poarta lui Aioani.

Deși au fost călcați în picioare și s-au făcut de râs pe teren, unii fotbaliști de la Rapid nu renunță la aerele de vedete. Francezul Jayson Papeau și neamțul Chris Braun mai aveau puțin și îl „altoiau” pe Cristiano Bergodi pentru că a îndrăznit să-i schimbe.

Acest lucru a fost remarcat și de Ovidiu Herea, fost mijlocaș în Grant, care i-a criticat dur pe cei doi – „Parcă se cred prea mari vedete. Că decizia antrenorului e bună, rea, ai o discuție cu el după meci, între patru ochi. Să ai reacțiile astea pe bancă e deplasat. Sunt reacții deplasate. Soluția bună e să îi penalizezi pe jucători.Ești profesionist, ești plătit să îți faci treaba. Nemulțumirile le discuți cu antrenorul, nu le arăți la meci. Strici atmosfera în cadrul echipei”.

E limpede, s-a instalat haosul total în Giulești! După victoria cu FCSB (4-0), a urmat un drum negru pentru Rapid. Șeful galeriei a fost arestat, președintele clubului, Daniel Niculae, dă cu subsemnatul pe la DIICOT, iar acum Bergodi riscă să fie dat afară după ce a irosit în doar două meciuri șansele la titlu.

Practic, rapidiștii și-au bătut joc de toate investițiile din ultima perioadă.

Șumudică stă la pândă

Cu toate astea, nu este exclus ca Bergodi să rămână totuși la echipă. Am văzut, de-a lungul timpului, din partea lui Dan Șucu, o atitudine diferită de cea cu care suntem obișnuiți în fotbalul românesc. Patronul a dat dovadă de echilibru și răbdare, astfel că este posibil să aștepte până la terminarea playoff-ului, înainte de a lua o decizie în ceea ce privește banca tehnică a Rapidului. Bergodi încă mai poate obține un loc în cupele uropene, ceea ce ar aduce cu siguranță un minim de satisfacție în Giulești.

Cu toate acestea, dacă Rapidul va continua pe aceeași pantă descendentă și va rata și acest obiectiv, cu siguranță Bergodi își va lua adio de la echipă. Momentul demiterii sale ar putea coincide cu perioada de „șomaj” a lui Șumudică, ceea ce nu ne duce cu gândul decât la o posibilă revenire a sa în Giulești.

Șumudică s-a declarat în repetate rânduri ca fiind un rapidist convins și încă este iubit de o mare parte dintre fani. Cu toate astea, să-l ferească Dumnezeu să vină la Rapid într-un moment atât de greu și să înceapă cu stângul, că nu-l mai scoate nimeni din gura suporterilor! Să vezi atunci circ!

De ce îți e frică nu scapi

După victoria de sâmbătă, Universitatea Craiova a plecat oficial pe urmele FCSB-ului. La începutul acestui sezon, Gigi Becali declara că singura echipă de care îi este teamă este Craiova. Iată că așa a fost!

Chiar dacă în timpul sezonului regulat Craiova nu a stat în coasta FCSB-ului, acum oltenii au ocazia să pună probleme mari.

Craiovenii sunt într-o formă de speriat și sunt gata să profite de orice greșeală a liderilor din clasament, pentru a le lua locul.

author avatar
Mihail Ioan
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger