Cauta

Rapid, deja campioană. La bani cheltuiți

După ultimul meci, 4-0 cu FCSB, rapidiștii intră plini de încredere în play-off. Dincolo de inspirația antrenorului Bergodi și de aportul uriaș al fanilor, cheia succesului la Rapid pare că o reprezintă investițiile făcute în jucători. Și nu sunt investiții mărunte, ci de ordinul milioanelor de euro. Iar jucătorii aduși, nu au fost luați „la kilogram”, ci demonstrează că sunt mereu pregătiți să facă diferența.

Rapidul a plătit milioane în iarnă, când Daniel Niculae a realizat că fără bani mulți nu poate face o echipă competitivă. FCSB, în schimb, nu a mai cheltuit, ba, dimpotrivă, și-a micșorat lotul, vânzându-l pe Andrea Compagno în Asia. Abordare diametral opusă, dar pentru tabăra lui Becali prețul a fost mare – un eșec cu 0-4 și teama că ar putea rata încă o dată titlul.

Acționarul majoritar din Giulești, Dan Șucu, a spart banca, așa cum se spune, și i-a adus antrenorului Cristiano Bergodi tot ce a vrut. „Pentru partea de investiții de anul acesta, am fost cam agresivi, cu o sumă suplimentată în jur de trei milioane de euro. La investiții nu avem limite”, recunoștea el, iar rapidiștii au demonstrat că așa stau lucrurile.

Cu o armată de kosovari în ofensivă, „alb-vișinii” atacă primul loc în play-off. După înjumătățirea punctelor, diferența dintre actualul lider, FCSB, și locul secund, Rapid, este de doar 4 puncte. Și CFR a reintrat în horă, acum.

Krasniqi-Rrahmani-Hasani este tripleta pentru care Rapidul a plătit aproape 3 milioane de euro. Pe premisa dai un ban, dar stai în față, Rapidul culege roadele investițiilor – Rahmani e noul superstar al Ligii 1, cu 13 goluri și 3 pase decisive în sezonul său de debut. Pentru Krasniqi, Daniel Niculae nu s-a dus prea departe, doar până la Cluj. Prețul, însă, unul pe măsura ambițiilor – 1 milion de euro. Krasniqi (25 de ani) a jucat mai puțin de 600 de minute în tricoul Rapidului, dar are deja 4 goluri și 3 pase decisive. Iar Hasani, chiar dacă nu a marcat deloc, a reușit 2 pase de gol și, poate mai important, să bage frica în adversari – „Foarte inteligent în joc!”, l-a caracterizat MM Stoica.

Să mai pomenim și de Claudiu Petrila, cumpărat tot de la rivala CFR, cu 750.000 de euro?!

Rapidiștii se mișcă pe toate planurile, adică sunt activi și la vânzări. L-au cedat pe Horațiu Moldova la Atletico Madrid pentru 800.000 de euro, iar pe înlocuitorul Marian Aioani, campion cu Farul Constanța, au plătit doar 400.000 de euro.

Ce mai face diferit Giuleștiul? Spre deosebire de rivala din Berceni, în Grant au reapărut primele de victorie. O tactică demult uitată în Liga 1, dar care s-a dovedit profitabilă pentru „feroviari”. 70.000 de euro au împărțit elevii lui Bergodi după victoria din derby.

Cheltuind milioane, Rapid și-a depus candidatura la campionat și a transmis un mesaj clar – că va fi sus și-n următorii ani. Politica clubului e bazată pe dezvoltare într-un ritm accelerat, ceea ce la FCSB nu este cazul, iar pentru Gigi Becali ar trebui să fie un semnal de alarmă. Pentru Liga 1, concurența și în plan financiar dintre cele două cluburi nu poate decât să fie un lucru benefic.

Ultimele stiri

  • „Statul paralel”, dezintegrat la ordinul SUA!
  • Americanii nu mai cred în capitalismul american
  • Profit să iasă. Big Pharma bate palma cu producătorii chinezi de medicamente
  • Mourinho poate da cea mai mare lovitură din istoria fotbalului
  • Adio, mândria fotbalului românesc!
  • Zeci de miliarde de euro pentru ”PNRR”-ul Ucrainei. Zelenski a promis că stârpește corupția
  • Tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Internată cu forţa, o femeie de 30 de ani s-a spânzurat în baie!
  • S-a legalizat invazia. Statele europene, obligate să primească și să finanțeze migranții
  • Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical: vin ploile! Care vor fi cele mai afectate zone din ţară
  • Ce este taxa pe kilometraj pe care, mai nou, şoferii trebuie s-o plătească. De unde începe totul
  • Exit mobile version