AcasăRecomandari Rapid - Chiajna, baraj pentru DNA!

Rapid – Chiajna, baraj pentru DNA!

Intrunit in acest weekend intr-o sedinta extraordinara, Comitetul Executiv al FRF a decis ca in editia 2013/ 2014 a Ligii 1 sa participe 18 echipe, Rapid si Concordia Chiajna urmand sa dispute, in data de 13 iulie, un baraj de mentinere in prima divizie.

Rapidistii exulta dupa decizia Federatiei
Jucatorii Concordiei spera sa produca surpriza pe 13 iulie

Vineri, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instantelor Sistemului National de Licentiere al FRF, de a nu-i permite sa evolueze in Liga 1. Astfel, pusi in fata faptului implinit, membrii C.Ex al FRF s-au trezit ca au de ales: ori voteaza pentru un campionat cu 17 echipe, ori cauta o solutie sa primeasca in Liga 1 o a 18-a formatie! S-a mers pe varianta a doua, presedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, insistand ca, astfel, se evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor tv. Liderul sindicatului fotbalistilor, Dumitru Costin, a propus organizarea unui meci de baraj intre Rapid (pozitia a 8-a in editia trecuta, dar fara licenta) si Concordia Chiajna (pozitia a 15-a, dar cu licenta) pentru completarea ultimului loc de Liga 1. „Dupa luari de cuvant ale majoritatii membrilor Comitetului Executiv, am supus la vot numarul de echipe: din opt membri, sapte au votat pentru 18, un vot a fost pentru 17. Apoi s-a trecut la prezentarea criteriilor de departajare: criteriul sportiv, criteriul de licentiere… La propunerea lui Dumitru Costin, cu sapte voturi pentru si unul impotriva, Comitetul Executiv a aprobat desfasurarea unui baraj intre Concordia, echipa fara criteriul sportiv, si Rapid, echipa fara criteriul de licentiere. Hotararea o gasesc echilibrata, chiar daca ea nu indeplineste in totalitate prevederile regulamentelor. E o solutie de compromis”, a declarat Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

CSMS Iasi merge la Lausanne

Presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea, a declarat ca hotararea Comitetului Executiv este o incalcare flagranta a regulamentelor, care poate avea repercusiuni din cele mai grave. „Este un moment foarte important pentru istoria fotbalului romanesc. S-a decis cum nu se poate mai prost! Este o incalcare flagranta a statutului Federatiei, care spune clar ca o conditie de participare in Liga 1 este obtinerea licentei. Solutia legala in situatia actuala ar fi fost: Concordia Chiajna in Liga 1! Eu voi propune Consiliului Local Iasi, cel care finanteaza echipa, atacarea acestei decizii la TAS. Pe plan sportiv, noi trebuie sa muncim mult, sa recladim, sa jucam in Liga 2 si sa promovam sezonul urmator. Dar, repet, pe plan juridic, cred ca ne vom adresa TAS”.

Copos nu primeste banii din drepturile tv

Ca sa evite un nou caz Unirea Urziceni, Mircea Sandu i-a recomandat lui Dumitru Dragomir ca, in cazul care Rapid va ramane in Liga 1, sa nu ii achite nicio suma de bani din drepturile de televizare pana cand nu va avea planul de reorganizare aprobat de tribunal. „Oamenii acestia care sunt creditori, au cheltuit bani, unii au recuperat, unele cluburi s-au falimentat. Cred ca doar Porumboiu nu si-a recuperat banii. Mitica le spune patroni, eu le spun altfel, creditori. George Copos e de admirat, dar sa stiti ca e foarte greu. Ii recomand lui Dragomir sa nu plateasca nicio suma catre Rapid, pana nu are planul de reorganizare aprobat. Poate ca George Copos doar urmareste sa ia banii si apoi sa falimenteze clubul. Liga va trebui sa fie foarte circumspecta cu cluburile care au declarat insolventa si nu au planul de reorganizare aprobat”, a conchis Sandu.

Fara vedete in Giulesti

Plecarea lui Ovidiu Herea la FC Sion nu este singura lovitura incasata de clubul Rapid in aceste zile. La barajul din 13 iulie, giulestenii ar putea fi lipsiti si de aportul mijlocasilor Nicolae Grigore si Stefan Grigorie, care si-au exprimat dorinta de a parasi Rapidul. Nemultumiti ca n-au mai fost platiti de cateva luni, cei doi fotbalisti vor sa se adreseze FIFA pentru a solicita dreptul de transfer la o alta formatie.

Nu sunt primiti la Ploiesti

Chiar daca Mircea Sandu si-a dorit ca Rapid – Concordia sa se dispute la Ploiesti, pe „Ilie Oana”, prahovenii nu sunt dispusi sa puna la dispozitie stadionul pentru acest meci de baraj. „Nu a fost luata deocamdata o hotarare in aceasta privinta. Luni (n.n. – azi) ne vom intalni cu reprezentantii FRF pentru a discuta despre conditiile disputarii acestui baraj. In plus, mai intervine si parerea Petrolului, deoarece pe 16 iulie este asteptata o delegatie de la UEFA pentru omologarea stadionului in vederea participarii in cupele europene, iar cei de la Petrolul nu vor sa riste nimic in caz de deteriorare a suprafetei de joc sau a scaunelor din tribune”, a declarat Donald Constantin, director general al Serviciului de Gospodarire Urbana Ploiesti. Variante de rezerva raman stadioanele cluburilor Dinamo si Steaua.

„De vanzare!”, episodul 1923

Sansa oferita de Comitetul Executiv al Federatiei nu l-a determinat pe George Copos sa-si schimbe punctul de vedere: Rapidul este, in continuare, de vanzare! „Acum, cu atat mai mult trebuie sa ne grabim sa finalizam procesul de vanzare a clubului. Hotararea mea de a iesi din fotbal este luata si nu are absolut nicio legatura cu decizia luata de Comitetul Executiv. Repet, consider ca este foarte important sa finalizam procedura de vanzare, noi am pregatit toate documentele, am discutat si cu domnul Adrian Zamfir, care este un om extraordinar, si cred ca luni (n.n – azi) putem sa semnam actele. Trebuie sa rapidizam totul pentru ca noii investitori ai clubului sa pregateasca temeinic acest meci de baraj, unul instoric pentru istoria clubului Rapid. Faptul ca Rapid are sansa sa ramana in Liga 1 in urma acestui baraj nu a modificat absolut deloc termenii negociati cu domnii Cristescu si Zamfir. Sumele convenite au ramas identice, chiar de la inceputul negocierilor”, a explicat George Copos.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger