AcasăSPORTRapid, aproape sa intre pe mainile unui finantator puternic

Rapid, aproape sa intre pe mainile unui finantator puternic

Oficialii clubului de fotbal Rapid Bucuresti cauta cu disperare iesirea din impasul financiar in care se afla echipa antrenata de Viorel Moldovan, iar salvarea ar putea veni de la afaceristul Nicolae Sarcina.

Posesorul mai multor afaceri in diferite domenii si al unei averi estimate la circa 55 de milioane de euro, Sarcina si-a propus sa deschida mai multe magazine in Bucuresti si vrea sa profite de capitalul de imagine pe care i l-ar aduce postura de patron al unei echipe de fotbal.

Desi Nicolae Manea, noul presedinte al giulestenilor, si Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu au divulgat numele lui Sarcina, ei au oferit, conform digisport.ro, indicii care duc catre afaceristul oltean care are peste 20.000 de angajati si o cifra anuala de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Manea a recunoscut ca Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu, actualii patroni ai Rapidului, nu au forta necesara pentru a revitaliza Rapidul si nu vor primi bani in cazul in care echipa ajunge pe mana lui Sarcina.

De asemenea, Manea a precizat ca avocatii lui Sarcina studiaza intens actele echipei, iar conform unei discutii de principiu obiectivul imediat al echipei ar fi promovarea, urmand ca in maxim 5 ani Rapid sa se bata, cu sanse reale, la castigarea titlului de campioana a Romaniei.

Manea a mai anuntat ca, cel putin pana in momentul in care Rapid va reveni in fruntea fotbalului romanesc, in Giulesti nu se vor mai acorda salarii mai mari de 3.000 de euro pe luna. Iar Viorel Moldovan, antrenorul Rapidului, mizeaza pe intoarcerea catorva fosti rapidisti in incercarea de a promova in Liga I, printre numele vehiculate aflandu-se cele ale lui Emilian Dolha, Mircea Bornescu, Emil Dica si Daniel Niculae.

Interesant este ca, din primele informatii, se pare ca Sarcina va fi sustinut de un fond de investitii puternic, din care fac parte mai multi afaceristi romani si straini, dar si de o cunoscuta agentie de pariuri sportive care ar urma sa devina unul dintre principalii sponsori.

author avatar
Cristi Ionita
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger